Article_Top_970x250

Dani u izolaciji: Slaven Belupo nanizao duple krune i ušao u Europu

Football Manager

Dani u izolaciji: Slaven Belupo nanizao duple krune i ušao u Europu

ožu 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

Prisilnu pauzu i "kućni pritvor" zbog korone u ovom hrvatskom prvoligašu iskoristili su da se iz vječnog prosjeka spektakularno uzdignu tako da postanu najbolji hrvatski klub i sudionik skupine Europa lige.

Slaven Belupo se na Facebooku pohvalio da je povijest kluba i hrvatskog nogometa promijenio zahvaljujući kultnoj i omiljenoj igri Football Manager, računalnoj simulaciji u kojoj igrač odabere klub u kojem je menadžer engleskog tipa i s tako širokim ovlastima je najodgovornija osoba u njemu.

Nepoznat netko iz Slavena odabrao je svoj klub te s njim na Manageru ostvario senzacionalne uspjehe. Od 2009. do 2018. osvojio je devet naslova prvaka Hrvatske, dakle samo jednom je propustio titulu. U istom razdoblju Slaven je pet puta osvojio i Kup, a jednak broj puta uzeo je i hrvatsku duplu krunu.

Naravno, ovakvo haranje Hrvatskom moralo je donijeti uspjeh i na kontinentalnom planu, gdje je Slaven u bliskoj budućnosti, u jesen 2020. na Manageru ušao u skupinu Europa lige. Ždrijeb mu je donio atraktivnu grupu. Stadion Ivan Kušek Apaš uskoro će gledati Celtic, Lille i Lokomotiv Moskvu.

U stvarnom životu, pak, Slaven je pauzu zbog koronavirusa dočekao na za njega tipičnoj poziciji. Na sedmom je mjestu, podjednako udaljen od borbe za naslov i opstanak, dok je u Kupu polufinalist.

Dnevnik.ba