Article_Top_970x250

Dani sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu

duhovno-kulturna manifestacija

Dani sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu

lip 15, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Tradicionalna duhovno-kulturna manifestacija "Proslava dana sv. Nikole Tavelića" u Tomislavgradu počinje 29. lipnja i trajat će do 8. srpnja.

Spomenuta manifestacija počet će devetnicom u spomen bazilici u Tomislavgradu, koju će predvoditi svećenici iz Hrvatske fra Petar Galić, don Mihovil Kurkut i fra Rozo Brkić, prenosi Fena.

Također, prvog dana manifestacije upriličit će se izložba "Neizlagana djela Virgilia Nevjestića".

U subotu, 30. lipnja održat će se proslava 26. obljetnica osnutka brigade "Kralj Tomislav", a za 19 sati najavljena je izložba Afrička zbirka Franjevačkog muzeja Tomislavgrad, koja će se održati u Galeriji franjevačkog samostana. Za nedjelju, 1. srpnja najavljen je koncert klape "Narenta" iz Mostara, koji će se upriličiti kod spomen bazilike.

U dvorani ispod Franjevačkog muzeja u ponedjeljak, 2. srpnja, s početkom u 19 sati održat će se predstavljanje knjige Stojana Zrne pod nazivom "Priče iz Afrike", dok će 3. srpnja Frama Tomislavgrad izvesti predstavu "Mali princ".

Također, u dvorani ispod Franjevačkog muzeja premijerno će biti prikazan dokumentarni film "Od Hercegovine do Konga".

"Večer folklora i tradicijskih običaja" održat će se ispred spomen bazilike u četvrtak, 5. srpnja.

U okviru desetodnevne manifestacije, u petak, 6. srpnja, proslavit će se Dan općine Tomislavgrad. Tom prigodom položit će se vijenci poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima te će se održati svečana sjednica Općinskog vijeća.

Istog dana, u 19 sati u Gradskoj športskoj dvorani održat će se Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Manifestacija završava središnjim misnim slavljem u nedjelju, 8. srpnja, koju će predvoditi fra Branko Radoš iz Hercegovačke franjevačke provincije te narodnim veseljem uz zabavno kulturni program u izvedbi Željka Bebeka i KUD-a Seljačka sloga iz Grede Slunjske.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250