Article_Top_970x250

Danas nastavak pete i šesta redovita sjednica Zastupničkog doma PFBiH

sarajevo

Danas nastavak pete i šesta redovita sjednica Zastupničkog doma PFBiH

lis 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Zasjedanje Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najavljeno je za danas.

Bit će nastavljena nedavno prekinuta peta redovita sjednica, a po njenom završetku će započeti šesta u čijem su najavljenom dnevnom redu Prijedlog Zakona o doprinosima, Prijedlog Zakona o porezu na dohodak, Prijedlog Zakona o računovodstvu i reviziji u Federaciji BiH i Prijedlog Zakona o Registru financijskih izvještaja.

U preostalom dnevnom redu pete sjednice su rasprava i odlučivanje o strategiji zapošljavanja u FBiH, zatim o programu restrukturiranja energetskog sektora te o izvještajima o prošlogodišnjem radu Federalne vlade i izvršenju proračuna FBiH za 2018.

Informacija o odluci o poskupljenju plina i izvještaj o izvršenju programa prošlogodišnjeg rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH također su na dnevnom redu te sjednice.

Prošlog tjedna, 4. listopada, sastajao se i Dom naroda, ali je sjednica završena prekidom jer izaslanici nisu odobrili predloženi dnevni red većinom glasova.

Neke od kandidiranih točaka bili su Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, koji je bio predložen po hitnoj proceduri, a po skraćenom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na razini Federacije Bosne i Hercegovine.

U redovnoj proceduri su bili Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima te nacrti nekoliko zakonskih akata - o zaštiti zraka, o vodama, o poticaju razvoja malog gospodarstva, podršci obiteljima s djecom te o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova.

Dnevnik.ba