Article_Top_970x250

"Daj Bože da je kazna gotova i da me izbornik prigrli kao Rakitića"

Duje Ćaleta - Car

"Daj Bože da je kazna gotova i da me izbornik prigrli kao Rakitića"

lis 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Kriza sa stoperima, izostanak prvog para centralnih braniča Lovren - Vida za zadnju, odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Euro, koju Hrvatska 16. studenog igra protiv Slovačke, u fokus izbornika Dalića vraća Duju Ćaleta-Cara.

Mladi (23) stoper sjajnim igrama tijekom 2017/18 izborio je poziv na SP i transfer iz Salzburga u Marseille, ali nakon toga zaredao je s jako lošim utakmicama u francuskom velikanu. Međutim, s Dalićevog popisa izbacilo ga je to što nije otišao na U21 Euro ovog ljeta.

Ćaleta-Car objašnjavao je da se na poziv tadašnjeg izbornika Gračana nije odazvao na preporuku kluba, kako bi se što bolje pripremio za novu sezonu. Ali Dalić je to shvatio kao odbijanje igranja za Hrvatsku i Ćaleta-Car je pao u nemilost izbornika seniorske selekcije.

Dalić ga je prestao zvati u reprezentaciju, a Ćaleta-Car se nada da će kontinuitet igara koji je uhvatio u Marseilleu i kriza sa stoperima rezultirati njegovim povratkom u nacionalnu momčad.

"Nakon utakmica sa Slovačkom i Azerbajdžanom poslao sam izborniku poruku i čestitao mu na pobjedu te mu još jednom objasnio svoju situaciju oko U21 Eura i izrazio žaljenje što sam ispao negativac. Odgovorio mi je kratko da ćemo se čuti, ali još me nije nazvao. Nadam se da hoće, da ćemo to riješiti jednom zauvijek", govori Ćaleta - Car za Sportske novosti.

Nada se i da će ga izbornik prihvatiti kao Ivana Rakitića, još jednog pokajnika-povratnika: "Daj Bože da bude tako. Jedva čekam ponovni poziv u reprezentaciju. Nadam se da je izbornikovoj kazni došao kraj."

Dnevnik.ba