StoryEditor

Crnogorac pokušao unijeti 260 kilograma marihuane u BiH

Piše D  /  10.04.2021., 02:04h

Policija je na prijelazu Vraćenovići kontrolirala teretno vozilo kojim je upravljao B.G, i u posebno izrađenom “bunkeru” u priključnom vozilu pronašla je drogu, za koju se sumnja da je namijenjena za krijumčarenje ka jednoj od država zapadne Europe.

U kamionu nije bilo legalne robe namijenjene za izvoz, već je prazan trebao napustiti teritorij Crne Gore, priopćila je Uprava policije Crne Gore.

O događaju je informiran nadležni tužitelj u Višem državnom tužiteljstvu u Podgorici koji je naložio uhićenje B.G. zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i promet droge.

Iz policije su naveli da je ova višemjesečna policijska akcija Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge realizirana sinoć, a provođena je kroz razmjenu podataka s međunarodnim partnerima, s ciljem presijecanja rute krijumčarenja narkotika preko teritorija Crne Gore ka BiH, Hrvatskoj i dalje ka zemljama zapadne Europe.

U akciji su sudjelovali i pripadnici Sektora granične policije, službenici Centra sigurnosti Nikšić, kao i službenici Uprave carina.

Dnevnik.ba

05. prosinac 2021 17:35