Article_Top_970x250

Crni dan hrvatskog tenisa: Lagano poraženi Čilić, Ćorić i Vekić

tenis

Crni dan hrvatskog tenisa: Lagano poraženi Čilić, Ćorić i Vekić

lis 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: AFP (Arhiva)

Marin Čilić poražen je u prvom kolu ATP turnira u Baselu od belgijskog tenisača Davida Goffina s laganih 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Prvi hrvatski reket je očajno ušao u meč s dosta neprisiljenih grešaka, a one su ga koštale u trećem gemu kada Goffin radi jedini break u prvom setu kojeg osvaja s 6:4.

Isto je Čilić započeo i drugi set - s dosta grešaka, a Goffin radi dva breaka za 3:0. Tračak nade, Čilić vraća u četvrtom gemu kada i on oduzima servis Belgijancu, ali to je bilo sve od Hrvata u ovom meču. Još jednom laganih 6:4 i Čilić nastavlja s lošim rezultatima ove sezone.

Pored Čilića, loš dan su imali i Borna Ćorić, te Dona Vekić.

Ćorić je u 1. kolu turnira u Beču poražen od Kazahstanca Mikhaila Kukushkina također s 2:0 (6:4, 6:4).

U prvo setu vidjeli smo pravu borbu između ova dva tenisača, a do devetog gema obojica su imala po jedan break. Ipak, Kukushkin radi break za 5:4 i u nastavku na svom servisu potvrđuje prvi set.

Kazahstanac je u drugom setu odmah na početku napravio break koji se pokazao ključnim za novih 6:4 i prolazak u drugi krug.

Donna Vekić je jutros također poražena s 0:2 na turniru Zhuhaiju u Kini. O nje je bolja bila Ukrajinka Dayana Yastremska s 7:6 i 6:2

Dnevnik.ba/ T.R.