Article_Top_970x250

Crkveno zvono označilo početak radne akcije

TUZLA

Crkveno zvono označilo početak radne akcije

tra 10, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nekoliko jutara, crkveno zvono crkve „Svetog Dominika“ označavalo je poziv na radnu akciju svima koji su bili slobodni i voljni pomoći. Prošle godine krenulo se u projekt obnove ograde oko crkve.

Tijekom posljednjeg tjedna mjeseca ožujka, u mjestu Poljana nadomak Tuzle, mjestu koje pripada župi Morančani, vrijedni mještani priredili su nekoliko radnih akcija u kojima su krenuli u izgradnju ograde crkvenog dvorišta. Nekoliko jutara, crkveno zvono crkve „Svetog Dominika“ označavalo je poziv na radnu akciju svima koji su bili slobodni i voljni pomoći. Prošle godine krenulo se u projekt obnove ograde oko crkve.

Prvi dio ograde koji se radio prošle godine je dio na kojoj je kapija i koja je bila u lošem stanju. Taj dio ograde je prethodno bio ozidan kamenom i ukrašen drvetom, tako da se pristupilo izmjeni drvene građe koje je godinama uništavana od spoljnih uticaja. Ove godine, započeti su radovi kako bi se zamijenila ograda i na ostalim stranama crkvenog dvorišta.

Kada je krenulo skupljanje novčanih priloga, ljudi dobre volje odazvali su se akciji. Oni koji nisu mogli donirati novčana sredstva, donirali su svoje vrijeme i znanje kako bi se odradio veliki dio posla. Nekoliko dana dok je rađen prvi dio projekta ograđivanja dvorišta, vidjelo se zajedništvo i spremnost da se nešto konkretno uradi za zajednicu. Na do sada održanim akcijama, svaki put bilo je između 20 i 30 ljudi. Nažalost, mladih veoma malo, ali bitno je napomenuti da su se radnoj akciji pridružila i dva pripadnika romske populacije na čemu su im mještani zahvalni.

Ovo je jedan od dokaza da život na selu nije stao i da ima pozitivnih primjera kako se zajedništvom može postići mnogo.

U akciju su se do sada financijski uključile 44 fizičke osobe i jedna pravna osoba.

Dnevnik.ba 

Article_Bottom_970x250