Article_Top_970x250

Čović u Odžaku: Unaprijediti i proširiti svaki vid suradnje pri realizaciji infrastrukturnih projekata

sastanak s općinskim odborom hdz-a bih

Čović u Odžaku: Unaprijediti i proširiti svaki vid suradnje pri realizaciji infrastrukturnih projekata

stu 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HDZ BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović danas je u Odžaku održao sastanak s predsjedništvom Općinskog odbora HDZ-a BiH Odžak, te razgovarao s izaslanstvom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Odžak.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Odžak i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Ilija Ilić izvjestio je predsjednika Čovića o provedenom unutarstranačkom izbornom procesu, ali i aktivnostima koje provodi i planira HDZ BiH u Odžaku. Ilić je istaknuo i dobru suradnju sa svim razinama izvršne i zakonodavne vlasti prilikom apliciranja te provedbe određenih infrastrukturnih projekata važnih za Odžak. Naglašeno je kako treba unaprijediti i proširiti svaki vid suradnje pri realizaciji istih.

Čović je u svom obraćanju govorio o trenutnoj političkoj situaciji, kao i formiranju svih razina vlasti kroz vođene pregovore. Također, izrazio je očekivanje kako će se u narednim danima urediti određeni iskorak pri konačnom dogovoru oko uspostave vlasti. Podržao je sve prezentirane unutarstranačke aktivnosti, te se osvrnuo na one aktivnosti koje treba odraditi u godini pred lokalne izbore. HDZ BiH s partnerima iz Hrvatskog narodnog sabora planira dobiti uvjerljivo povjerenje na lokalnim izborima u svim sredinama gdje su Hrvati većina, pa tako i u Odžaku, naglasio je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović danas se u Odžaku sastao i sa izaslanstvom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Odžak. Na sastanku je razgovarano o situaciji u kojoj se nalaze hrvatski branitelji i braniteljske udruge na području Odžaka te zahtjevima branitelja. U budućem razdoblju suradnja će se podići na veću razinu, a imenovani dužnosnici svih razina vlasti biti na raspolaganju braniteljima i braniteljskoj populaciji u daljnim koracima koji su potrebni za nastavak suradnje kao i institucionalno ostvarivanje prava branitelja.

Nakon održanih sastanaka Čović je sa stranačkim izaslanstvom Odžaka obišao vodocrpilište Jošava – Potočani koje je od velike važnosti za Odžak. Konačnom izgradnjom vodocrpilišta oko tisuću i 350 stanovnika s tog područja riješiti će dugogodišnji problem s nedostatkom pitke vode. Na kraju susreta organizirano je druženje sa mještanima, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dnevnik.ba