Article_Top_970x250

Čović na osnivanju "Prstena" u Vitezu: Hrvatsko zajedništvo nedjeljivo, Prsten Hrvate u BiH i RH čvrsto drži zajedno

vitez

Čović na osnivanju "Prstena" u Vitezu: Hrvatsko zajedništvo nedjeljivo, Prsten Hrvate u BiH i RH čvrsto drži zajedno

lip 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"Kad god netko dirne u naše zajedništvo, treba znati da je ono nedjeljivo, dok je HNS-a BiH, dok imamo Hrvatsku uz sebe, hrvatski će narod opstati, izborit će se za ustavnu jednakopravnost, žrtve koje smo dali, osobito žrtve u Središnjoj Bosni, nisu bile uzaludne", kazao je Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH u Vitezu na osnivanje udruge bh. Hrvata "Prsten".

Čović je u svom govoru istaknuo kako su se radeći na osnivanju udruge bh. Hrvata Prsten zbližili i bosanski i posavaski i hercegovački Hrvati, a ono što je najvažnije Hrvati u BiH i Republici Hrvatskoj.

"Broj naših gospodarstvenika u Središnjoj Bosni je impozantan, nismo se slučajno dogovorili da osnivanje udruge bude upravo u Vitezu, ovo je naš novi život", kazao je Čović.

Istaknuo je kako je Prsten mnogo više od mosta između BiH i Hrvatske.

"Prsten nas čvrsto drži zajedno, čuva Hrvate u obje države i po čitavom svijetu. Vrijednosti koje ste nam svima podarili naša su obveza. Hrvatska je prvi susjed i prema BiH ima posebnu ustavnu obvezu", kazao je Čović.

Čović je također kazao kako su Hrvati u BiH nedjeljivi i da zajedno s Hrvatima u RH imaju budućnost bez obzira na teška vremena, političke nepravde i brojne druge probleme kojima su izloženi. 

"Na ovaj način šaljemo poruku da ovdje ima smisla živjeti, Hrvati su ponovno organizirati, nećemo se dati da nas dijele. Moć koju imamo kroz Hrvatsku, mreža od Livna, Viteza, Banja Luke, Tuzle, Sarajeva, Mostara,gospodarska i sve druge mreže, naš su temelj", napomeuo je Čović.

Zaključio je i kako će Hrvati u BiH  ostvariti jednakopravnost i ustavnom zajamčena prava na svakom pedlju BiH .

Dnevnik.b

Article_Bottom_970x250