Article_Top_970x250

Čitluk uskoro dobiva srednju glazbenu školu

OV DALO SUGLASNOST

Čitluk uskoro dobiva srednju glazbenu školu

velj 02, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Općinsko vijeće Čitluk dalo je suglasnost na proširenje djelatnosti Osnovne glazbene škole Brotnjo, kako bi se u toj školi moglo organizirati stručno srednje obrazovanje.

Kako je za Fenu kazao Jure Sušac, ravnatelj škole koja će odlukom Općinskog vijeća u budućnosti nositi naziv Glazbena škola Brotnjo, sada je na potezu Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije koje mora dati suglasnost na odluku o proširenju djelatnosti, prenosi Večernji.ba

Po ravnateljevim riječima, na svim natjecanjima učenici Glazbene škole Brotnjo osvajaju brojne nagrade i ostvaruju velike uspjehe. Zahvaljujući tome, škola je dobitnica nagrade Zavoda za školstvo Mostar 2016. i 2017. godine za najbolju glazbenu školu po uspjehu i promicanju kulture na državnim i međunarodnim natjecanjima.

- Međutim, veliki broj naših učenika nakon osnovnog obrazovanja odustaje od glazbe, jer je vrlo teško, gotovo neizvodivo, ići, primjerice, u srednju školu u Čitluku, a srednju glazbenu školu pohađati u Mostaru.

Proširenje naše djelatnosti na tehničko i stručno srednje obrazovanje omogućit će našim učenicima da ne odustaju od glazbe i da glazbeno školovanje nastave u svome gradu - istaknuo je Sušac. Dodao je kake se u Čitluku već godinama nastoji proširiti djelatnost na srednje glazbeno obrazovanje te da očekuje skoru i pozitivnu odluku županijskog Ministarstva.

Inače, učenici Glazbene škole Brotnjo, njih oko dvije stotine, pohađaju nastavu solfeggia, te glasovira, gitare, violine, flaute, harmonike, trube, klarineta i saksofona.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250