StoryEditor

Čilić na američku turneju kreće s novim trenerom

Piše D  /  08.03.2020., 08:03h

- Gledao sam u svlačionici i navijao. Bilo bi mi draže da su Mate i Franko dobili, prvo zbog njih, a onda i zbog reprezentacije. Šteta na kraju. Prvih set i pol su Indijci igrali bez greške. Šteta, imali smo ‘break‘ u trećem, rekao je Marin, čiju koncentraciju nije mogao poremetiti ni loš ishod prvog subotnjeg dvoboja, ni promjena suparnika.

- Bio sam miran, opušten. Bio sam fokusiran na svoj mogući meč.

To je uskoro i dokazao, kad je za 56 minuta pobijedio Sumita Nagala, najbolje rangiranog indijskog tenisača u Zagrebu, a skoro mu je podario i teniski ‘bicikl‘.

- Igrao sam svaki gem maksimalno, čak i taj zadnji. Kad ovako zna ići glatko, pogotovo nakon prvog seta, stvari se mogu zakomplicirati u par poena. Ostao sam koncentriran, zadržao dobru energiju, uspio napraviti dva ‘breaka‘ i to je bilo to. On je zaslužio svoj gem, nije da sam mu ga dao.

Dvije zagrebačke pobjede mogle bi biti nagovještaj novog Čilićevog uzleta, možda već na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju.

- Nadamo se da sad samo idu pobjede. Baš sam guštao. Treninzi su bili odlični, teren fenomenalan, kakav smo tražili. Oba moja meča su bila na visokoj razini. Nažalost, u Indian Wellsu nisam nositelj pa moram igrati u četvrtak ili petak. Bit će kratka prilagodba, devet sati vremenske razlike, igrat ćemo vani. No, ostajem pozitivan, treba držati ovu formu i dizati prema gore.

Marin je potvrdio da će na američku turneju s novim trenerom - hrvatskim izbornikom Vedranom Martićem.

- Dogovorili smo se za suradnju. Nadam se da je ovo lijep početak suradnje, imali smo odličan tjedan. Vedran će me pratiti u Indian Wellsu i Miamiju, a vidjet ćemo za ubuduće.

Osim što je dobio novi trenerski angažman, Vedran Martić je u Zagrebu ostvario i svoju prvu pobjedu na klupi hrvatske Davis Cup reprezentacije. Indijci su se pokazali čvrstim suparnikom.

- Nisam se prepao, ali sam uvijek oprezan. Znam što je tenis i koliko su opasni igrači. Marin je tu pod pritiskom da mora dobiti. To izgleda lagano, ali nije tako jednostavno i on je to super odradio. Mi smo morali tražiti treći bod u paru ili od drugog igrača i to je Gojo stvarno dobro odradio. Čak je možda malo i olakšao Marinu, jer je igrao već na 1-0. Jasna je njihova taktika bila. Ne idu da će Marina pobijediti, gledali su da dobiju par i drugog igrača, ili eventualno da iznenade.

Martića je iznenadio izbor indijskog izbornika za promjenu nominacije i postavljanje Nagala protiv Čilića.

- Ja to ne bih radio. Nagal je odličan igrač, ali Marin je odigrao vrhunski. Za Marina je sigurno opasniji igrač neki veliki server poput Gunneswarana. Nagala je Marin deklasirao sa osnovne crte, a čak nije ni servirao onako kako može.

Marina Čilića nije bilo na prvom izdanju finalnog turnira Davis Cupa u Madridu i Hrvatska je doživjela dva maksimalna poraza (0-3) u teškoj skupini s Rusijom i Španjolskom. Hoće li Hrvatska za osam mjeseci ponovno u lov na Davis Cup?

- Teško je reći. Ovisi koliko smo zdravi, kakva će biti sezona. Taj Davis Cup je u jako teškom terminu. Sad smo imali ozljede Borne (Ćorića), Ivana (Dodiga), Mekte (Nikole Mektića). Potrudit ćemo se zadržati formu od sada do kraja sezone i da smo u punom naponu, poručio je Marin Čilić.

Dnevnik.ba

23. rujan 2021 19:44