Article_Top_970x250

Čilić je odlučujući bod za Hrvatsku osvojio mečom kakav nije odigrao nikad dosad

pomeo indijca

Čilić je odlučujući bod za Hrvatsku osvojio mečom kakav nije odigrao nikad dosad

ožu 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Marin Čilić za manje od sat vremena pomeo je Indijca Sumita Nagala 6:0, 6:1 i donio Hrvatskoj nedostižno vodstvo od 3:1 u dvoboju kvalifikacija za završnicu Davis Cupa.

Indijski izbornik pokušao je iznenaditi Čilića tako što je u posljednji trenutak Prajnesha Gunneswarana zamijenio Nagalom, ali Čilić je igrao takav tenis da se činilo kao da je svejedno tko je s druge strane mreže. 

Puna mala dvorana Doma sportova nadala se da će Čilić napraviti "bicikl" i pobijediti Nagala 6:0, 6:0, ali Indijac je na 5:0 uspio nekako dobiti gem i barem malo ublažiti težak poraz.

"Protiv Nagala igrao sam maksimalno svaki gem, čak i ovaj jedan koji sam izgubio. Ostao sam unutra i zadržao dobru energiju. Zaslužio je svoj gem, nisam mu ga dao", rekao je Čilić nakon meča. 

Koliko je dobro odigrao najbolje opisuje činjenica da mu je ovo najuvjerljivija pobjeda u seniorskoj karijeri. Nikad Čilić u Davis Cupu ili glavnom ždrijebu nekog ATP turnira nije pobijedio ovako uvjerljivo.

Najbliže što je došao savršenoj pobjedi 6:0, 6:0 bilo je 2011. godine kada je u Pekingu protiv Kineza Di Wua slavio 6:0, 6:2 i 2014. godine kad je Čeha Lukaša Rosola u Umagu pobijedio 6:2, 6:0. 

Logično je zapitati se može li onda s ovakvim Čilićem Hrvatska ove sezone ponovno konkurirati za trofej koji je osvajala dva puta u svojoj povijesti, a i sam Čilić je odgovorio na to pitanje.

"Teško je reći, ovisi u kakvoj ćemo formi biti. Davis Cup se igra u nezgodnom terminu, ali probat ćemo održati formu do kraja sezone pa što bude", rekao je Čilić, piše Index.

Dnevnik.ba