Article_Top_970x250

Chelsea na klupi ima Hrvata, a nije Kovačić: Mladog je Karla doveo iz Zagreba s 13 godina...

KARLO ŽIGER

Chelsea na klupi ima Hrvata, a nije Kovačić: Mladog je Karla doveo iz Zagreba s 13 godina...

lis 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Instagram

Prvi golman Chelseaja na utakmici protiv Krasnodara je Edouard Mendy. No, kao rezervni na klupi nije Willy Caballero niti Kepa Arrizabalaga, već jest - Hrvat Karlo Žiger (19).

Frank Lampard poveo je na gostovanje u Rusiju u drugom kolu Lige prvaka mladog hrvatskog golmana koji je još s 13 godina dobio poziv engleskog diva. Tada, kao kadet Zagreba otišao je u Interov kamp, a Talijani su bili malo prespori pa su reagirali Chelseajevi skauti koji su ga doveli u London. Nakon tjedan dana probe Englezi su shvatili kakav dragulj imaju u svojoj svlačionici.

Treninge omladinskih selekcija pomno je pratio i karizmatični Portugalac Jose Mourinho za vrijeme svog stolovanja u tom klubu, a Žiger mu je, kažu, posebno zapeo za oko.

Mladi Zagrepčanin nije bio tek prolazna akvizicija, u klubu je ostao sve do danas te je čak i kao dvije godine mlađi došao do statusa prvog golmana juniorske momčadi, a sada, evo, i rezervni golman prve momčadi.

Chelsea ga je, kao i mnoge mlade igrača, poslao na posudbu u engleskog petoligaša Sutton United u prvom mjesecu prošle godine smatrajući da je zreo za seniorske domete.

Velika je perspektiva Hrvatske i na golmanskoj poziciji pa je sada član U-19 reprezentacije za koju je nastupio četiri puta.

Dnevnik.ba