Article_Top_970x250

Červar: "Zvali su me prijatelji suci i rekli da je Hrvatska pokradena u finalu"

izbornik kauboja

Červar: "Zvali su me prijatelji suci i rekli da je Hrvatska pokradena u finalu"

velj 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Lino Červar nije prežalio izgubljeno finale protiv Španjolske na Europskom prvenstvu u rukometu.

Izbornik Hrvatske još uvijek smatra da su njegovu ekipu suci pokrali.

"Znam da će svi reći da Lino ponovno plače, kuka, svima ide na živce i slično, ali molim da me se uvjeri da griješim. Nakon dva dana prijatelji suci, koji su sudili jako puno jakih utakmica, zvali su me i rekli: 'Lino, pogledaj video jer nismo baš sigurni da je u finalu sve bilo kako je trebalo biti.'

Naravno da zbog puno stvari i fair-playa njihova imena ne mogu reći, ali kada sam pogledao to o čemu su pričali, uvjerio sam se da nije sve bilo korektno.

Mogu reći da smo oštećeni, da sumnjam u lošu namjeru i da sve to nema nikakvog smisla. To je ipak bilo finale. Naravno da mogu prihvatiti i neke pogreške, ali u tolikom broju, na takav način, to ipak ostavlja sumnju", kazao je hrvatski izbornik za Sportske novosti.

Obrušio se potom i na EHF.

"Taj EHF, umjesto da nas zaštiti jer naši navijači i mi činimo sve da bi Euro uspio, kažnjava nas i pitam se zašto. Nikoga ne optužujem, samo želim da se očituju o tome", dodao je.

Podsjetimo, ključni trenutak utakmice dogodio se minutu i pet sekundi prije kraja, kad je Igor Karačić potpuno nepotrebno napravio deset koraka s loptom, zbog čega su mu je suci oduzeli. Španjolska je krenula u kontru i Alex Dušebajev je prelomio susret golom za konačnih 22:20.

Červar je u tom trenutku pozvao time-out, na kojem je treći put na ovoj utakmici izgubio živce.

"Ode vrijeme... Ukrao nam je loptu, j*bo mu mater bezobraznu. J*bem ti mater. 'Ajmo, da završimo napad što prije", rekao je Červar, iako minuta odmora više nije ništa mogla promijeniti.

Do kraja je ostalo 25 sekundi i povratka više nije bilo.

Dnevnik.ba