Article_Top_970x250

Červar uoči Češke: Moramo se resetirati

priprema za polufinale

Červar uoči Češke: Moramo se resetirati

sij 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Anadolija

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju, nakon dramatične pobjede nad Njemačkom (25-24) u subotu i plasmana u polufinale Eura, danas u Beču čeka susret sa Češkom. 

Izbornik Kauboja Lino Červar kazao je da su njegovi rukometaši ispunili glavni zadatak – plasman među četiri najbolje ekipe u Europi.

“Vidjet ćemo kakvo je zdravstveno stanje svih igrača, imamo još dvije utakmice u Beču, u prednosti smo jer smo osigurali nastup u polufinalu. Međutim, moramo se resetirati, opet ispočetka, jedan zadatak smo ispunili, a drugi nas čeka u Stockholmu“, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, istaknuvši važnost pobjede nad Njemačkom.

“Nijemci su bili moćni i motivirani, probijali nam zonu, bilo je teško izdržati, ali prema kraju zona nam je opet postala granitna, došla je do izražaja gustoća u obrani, zabijali smo lake golove. Stepančić je zabijao, a Karačić pokazao da je u strašnoj formi. Naši golmani imali su ukupno pet obrana, njihov vratar Wolf čak 13, a opet su izgubili. Ovo je pobjeda za povijest i moje deseto polufinale s Hrvatskom. Vraćamo se tamo gdje nam je mjesto.Niti jedna reprezentacija nema ovakav kontinuitet od 2000. godine, ni Švedska, ni Danska, ni Francuska. A naša liga je slaba, nema novca za trenere, doktore, kolektivni sportovi u Hrvatskoj odumiru i mala je selekcija”, kazao je Červar.

Hrvatska je s Češkom igrala ukupno šest puta i dobila pet utakmica, a jedini poraz je sa SP-a na Islandu 1995. godine (25-27). Na posljednjem europskom prvenstvu u Hrvatskoj prije dvije godine u susretu za peto mjesto Kauboji su slavili s 28-27, a Česi su na tom natjecanju bili jedno od najugodnijih iznenađenja. Imali su i prvog strijelca Ondreja Zdrahalu. Iz tog hrvatskog sastava otprije dvije godine u Beču su sedmorica hrvatskih i osmorica čeških igrača.

Dvoboj Hrvatska – Češka igra se danas od 16 sati.

Dnevnik.ba