StoryEditor

Červar: Ovakvo nešto nikad nisam doživio...

Piše D  /  14.01.2020., 07:01h

Hrvatska rukometna reprezentacija u Grazu je svladala Srbiju (24:21) i tako s tri pobjede prošla u drugi krug Europskog prvenstva.

- Oni nemaju što izgubiti i htjeli su ostaviti dojam, a mi smo htjeli pobijediti. Nametnuli su nam borbenu igru i to se posebno pokazalo u prvom poluvremenu. Nisam mislio da će ovo biti ovakva utakmica. Na kraju je važna pobjeda i da nismo razočarali ove ljude koji su došli.  Dvjesto puta sam vodio reprezentaciju na gostujućem terenu, ali nisam doživio da su navijači ovako ujedinjeno navijali - rekao je izbornik Lino Červar za RTL.

Hrvatski navijači opet su bili sjajni.

- Sjajno je da što na gostujućem terenu imamo ovakvu podršku. Ovo nisam očekivao. Čestitam publici, ona je povukla igrače. Nismo baš dobro igrali, obrana u prvom dijelu nije bila onakva kakva može. Šego nas je spašavao. Iz ovoga moramo izvući pouku i ovo nam mora biti opomena.

Što je rekao igračima na poluvremenu dok su gubili?

- Rekao sam dečkima da nemam obraza doći pred publiku, a da izgubimo. Ljudi nisu žalili truda i novca da dođu ovdje pa je pobjeda minimum što možemo napraviti.

Što očekuje u nastavku natjecanja?

- Uvijek moramo imati visoke ambicije jer se samo tako dolazi do rezultata. No, jedna utakmica ne odlučuje već se moramo dokazivati na svakoj utakmici. Nije dovoljno htjeti nego se treba zalagati i napraviti sve da ispoštujemo dogovor i igramo disciplinirano.

Dnevnik.ba

24. rujan 2021 23:17