Article_Top_970x250

Čelik ispao u drugu ligu, u Zenici nezadovoljni: "Nemoguće je da se nekome duguje 500.000 KM, pa nije ovo Real Madrid"

održali sastanak

Čelik ispao u drugu ligu, u Zenici nezadovoljni: "Nemoguće je da se nekome duguje 500.000 KM, pa nije ovo Real Madrid"

lip 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je sastanak s predstavnicima NK Čelik nakon što je klub iz grada na Bosni ispao u niži rang natjecanja.

Kasumoviću je proslijeđeno i otvoreno pismo nogometaša Čelika, a sastanku su prisustvovali i predstavnici navijača. Gradonačelnik Zenice je nakon sastanka izrazio negodovanje zbog odluke koju je donio Izvršni odbor NS BiH.

"Izražavam negodovanje na odluku Nogometnog saveza BiH koji je na zahtjev Republike Srpske prekinuo prvenstvo. Prije mjesec i po kod mene su bili iz NSBiH i tada sam im rekao da su moje informacije iz Banje Luke da neće dati da se nastavi prvenstvo jer ovako Borac ide u Europu. Nažalost, to se obistinilo, politika je ušla u sport. Danas sam održao sastanak s v. d. predsjednika NK Čelik i navijačima. Grad Zenica za sport godišnje izdvaja dva milijuna KM. Stanje u NK Čelik je neriješeno već godinama, a i posljednji investitor je napravio neke nejasne stvari. Grad Zenica će plaćati advokatski tim da istraži neregularnost i podigne prijave. Spremni smo poduprijeti Čelik. Nažalost, bivša vlast pa i moj prethodnik su toliko voljeli Čelik da se dole ni trava nije mogla saditi niti igrati da se neko ne pita", poručio je Kasumović i dodao:

"Ne želim se petljati u strukturu, imaju svoje organe, Grad Zenica je tu da financijski pomogne. Izdvajamo dva milijuna godišnje, za Čelik može biti dovoljno i što hoće oni kao UG, a takvih imam stotine u gradu. Ovo je najbitnije i spremni smo. Dok sam ja gradonačelnik ne damo ni jedne KM dok ne dobijemo reviziju. Platit ćemo revizorsku kuću do 100.000 KM da uđe u Čelik i evidentira da se vidi na čemu smo. Dolje je stanje nesređeno. Moraju mi pečatom garantirati i onda ću znati što i koliko ćemo pomoći", rekao je Kasumović.

Istaknuo je i kako je Čelik težak bolesnik već 20 godina.

"Ponavljam, Čelik je sinonim grada, ali je težak bolesnik koji se 20 godina bori s tom bolešću i nije bilo izlaza. Uvijek su milijuni koje je neko napravio. Bitno je da vidimo koliko traju te istrage i molim tužioce da povuku sve tu. Tu ima previše kriminala i ja sam nekad bio predsjednik UO NK Čelik, tražim i to da se ispita, ali moramo imati sigurnost u ovu državu da znamo da li je bilo kriminala u Čeliku ili ne, da se više tako ne priča. Završite agoniju. Imamo dovoljno sredstava, financirat ćemo, ali samo na čistim osnovama. Neću imati predstavnika u Čeliku, neću imati utjecaja, osigurat ćemo sredstva kada budemo imali revizorski izvještaj. Kada bude analiza, točno da znamo kome, jer nemoguće je da su ovi potpisivali ugovore pa se nekome duguje 500 tisuća, pa nije ovo Real Madrid", poručio je Kasumović.

Upravo je Kasumović jedan od onih koji su imali važnu ulogu u dolasku turskih investitora koji su kazali da su došli samo zbog njega pomoći NK Čelik. Dodatna dubioza u klubu na već teško postojeće stanje napravljena je i u protekle dvije i po godine, a to je dodatno otežalo rad kluba s Bilinog Polja, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba