Article_Top_970x250

Čavara primio u nastupni posjet veleposlanika Francuske u BiH

predsjednik fbih

Čavara primio u nastupni posjet veleposlanika Francuske u BiH

kol 03, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Veleposlanik Rousson ocijenio je da Republika Francuska i Bosna i Hercegovina imaju čvrste i prijateljske odnose, da je Republika Francuska partner koji snažno pomaže BiH na putu ka EU, NATO-u i provedbi Reformske agende.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Guillaumea Roussona.

Tijekom sastanka razgovaralo se o aktualnoj situaciji u Federaciji BiH i BiH te o daljnjim prioritetima BiH na putu ka EU, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH, prenosi Fena.

Veleposlanik Rousson ocijenio je da Republika Francuska i Bosna i Hercegovina imaju čvrste i prijateljske odnose, da je Republika Francuska partner koji snažno pomaže BiH na putu ka EU, NATO-u i provedbi Reformske agende, te da će se i osobno posvetiti na jačanju bilateralnih odnosa, kao i u poboljšanju i ekonomskih investicija i kulturne suradnje.

Predsjednik Federacije BiH poželio je dobrodošlicu veleposlaniku Roussonu i zahvalio na potpori koju je Republika Francuska pružila i pruža BiH.

Izrazio je zadovoljstvo zbog prijateljskih odnosa ovih dviju zemalja te istaknuo da BiH očekuje još veću potporu Republike Francuske, jedne od najutjecajnijih zemalja EU na europskom i NATO putu, a i pomoć u jačanju pravnog sustava te stvaranja pozitivnog ambijenta za ulaganja, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

Tagovi: