Article_Top_970x250

Casillas priznao: "Odbio sam braniti protiv Hrvatske jer sam imao loš osjećaj"

legendarni španjolski vratar

Casillas priznao: "Odbio sam braniti protiv Hrvatske jer sam imao loš osjećaj"

pro 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Twitter/ Marca

Legendarni španjolski vratar Iker Casillas u autobiografskom dokumentarcu na televiziji Movistar govorio je o Europskom prvenstvu 2016. godine kada je Furija doživjela krah na natjecanju.

U posljednjoj utakmici u grupnoj fazi protiv Hrvatske za prvo mjesto u grupi nije branio, prepustivši ulogu prvog vrataru Davidu De Gei, a nakon četiri godine konačno je priznao razloge takve odluke.

Hrvatska je nakon preokreta na kraju slavila sa 2:1 i zauzela je prvo mjesto, dok je Španjolska bila druga i u osmini finala izgubila je od Italije 2:0.

"Izbornik mi je rekao kako želi da ja branim na toj utakmici, ali sam mu odgovorio da bi najbolje bilo da David bude prvi golman. Nisam se smatrao zaslužnim da igram tu treću, posljednju utakmicu grupe. Sreća je da sam rekao 'ne', jer smo izgubili. Uvjeren sam da su kao u finalu Lige prvaka u Lisabonu ili na Svjetskom prvenstvu 2014. ljudi samo čekali moj kiks da mogu reći da sam kriv za poraz. Osjećao sam da to neće dobro završiti", priznao je Casillas.

Casillas je tijekom karijere 167 puta stajao na golu Furije s kojom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. godine i dva Europska prvenstva 2008. i 2012. godine. 

Dnevnik.ba