Article_Top_970x250

Čak 10 od 12 klubova u BiH ove jeseni barem jednom mijenjalo trenera

nogomet

Čak 10 od 12 klubova u BiH ove jeseni barem jednom mijenjalo trenera

pro 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nakon prvog dijela i 19 odigranih kola u Premier nogometnoj BiH ligi samo dva kluba nisu promijenila trenera, dok je njih 10 barem ove jeseni jednom mijenjalo prvog čovjeka struke.

Samo su treneri  sarajevskog Željezničara i banjalučkog Borca Amar Osim i Branislav Krunić uspjeli preživjeti "pakao" trenerskog posla u BiH. 

Najveće  iznenađenje svojim navijačima su priredili vlasnici Sarajeva koji su nakon pretposljednjega kola i poraza od gradskoga rivala Željezničara uručili otkaz svome strategu Husrefu Musemiću iako je taj  klub prvi dio sezone okončao na liderskoj poziciji na ljestvici, prenosi Hina.

Već poslije 11 odigranih kola u Premijer ligi BiH, sedam od 12 klubova promijenilo je svog trenera, a nešto više od dva mjeseca nakon toga, ta brojka je porasla na deset klubova. Četiri kluba su prednjačila u "sječi trenera": Široki Brijeg, Mladost iz Doboja kod Kaknja, Sloboda iz Tuzle  i Čelik iz Zenice koji su po tri puta tražili novo ime na užarenoj  trenerskoj klupi.

U Širokom Brijegu je na početku sezone na klupi sjedio Goce Sedolski, došao je i kratko se zadržao Denis Ćorić, a trenutno  je šef struke  Toni Karačić. 

Mostarski Zrinjski je napravio samo jednu trenersku promjenu, s odlaskom splitskoga trenera Harija Vukasa privremeno je u klubu bio Nenad Gagro do dolaska sadašnjega  prvoga trenera  Mladena Žižovića.

Nakon jesenskog dijela  prvenstva u Prvoj BiH nogometnoj ligi na prvom mjestu je Sarajevo sa 36 osvojenih bodova, jedan više od Željezničara i Borca.

Dnevnik.ba

 

Tagovi: