Article_Top_970x250

Bušlje: Ovo je bilo moje zadnje SP, ponosan sam...

nastupit će na olimpijadi

Bušlje: Ovo je bilo moje zadnje SP, ponosan sam...

srp 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Sergio Moraes

Pokazali smo danas da je poraz od Španjolske bila nesreća, nismo tada odigrali najbolje što možemo. Ono je bio samo još jedna loš dan. Medalja je tu, a ovo je bilo zadnje SP za mene, rekao je Andro Bušlje F

Hrvatski vaterpolisti presretni su nakon bronce i sedme uzastopne medalje na velikim natjecanjima. Potopile su "barakude" Mađarsku 10-7 u utakmici za treće mjesto-

- Stvarno jedna prava utakmica, čvrsta. Vidjela se velika želja i kod nas i kod njih, ali na kraju smo zasluženo pobijedili. Ostaje mali žal za tim polufinalom, ali opet imamo medalju i to je veliki uspjeh - rekao je golman Marko Bijač za HRT pa dodao:

- Sedma medalja u nizu, možemo biti zadovoljni unatoč tom nesretnom i nespretnom porazu - dodao je.

Posebno je blistao kapetan Andro Bušlje.

- Vrhunska utakmica, mislim da smo pokazali da smo bolji od njih. Bili smo koncentrirani i u obrani i u napadu. Bilo je grešaka, ali ovo je medalja sa SP-a i nastavili smo taj niz. Nemam što reći. čestitam svima, ponosan sam na sve - rekao je kapetan "barakuda" pa dodao:

- Naravno da mi je drago što sam kao kapetan uzeo sedmu medalju u nizu. Pokazali smo danas da je poraz od Španjolske bila nesreća, nismo tada odigrali najbolje što možemo. Ono je bio samo jedan loš dan. Mislim da mi je ovo zadnje Svjetsko prvenstvo i opraštam se s medaljom - rekao je Bušlje koji je napunio 35 godina i još mu ostaju Olimpijske igre. Skupio je Bušlje čak 22 medalje na velikim natjecanjima, najtrofejniji hrvatski igrač.

Riječ je potom dobio mladi Hrvoje Benić.

- Najsretniji sam jer mi je ovo prvo veliko medalje s reprezentacijom. Pokazali smo da vrijedimo, bombardirali smo njihovu obranu, iskupili smo se za polufinale sa Španjolcima. Izbornik nas je odmah skupio nakon Španjolske, to je bio loš dan. Brzo smo se podigli jer smo obitelj i među nama vlada sjajna atmosfera. Drago mi je zbog medalje, ovo mi je prvo natjecanje i nadao sam se da se taj niz od sedam medalja neće prekinuti sa mnom - rekao je Benić.

- Odličan rezultat. Trebalo je naći motivacije za odigrati ovu utakmicu danas protiv odlične ekipe kao što je Mađarska. Moramo biti ponosni na broncu, odigrali smo jednu mušku utakmicu i odigrali kako možemo i trebamo i kako bi trebali igrati uvijek. - rekao je Marko Macan. 

- Stvarno izuzetno teška utakmica, no znali smo da će tako biti. Na kraju smo evo na najbolji mogući način završili prvenstvo i ispravili gorak okus u ustima iz polufinala. - izjavio je Anđelo Šetka.  

- Poslije polufinala bilo je jako teško jer smo došli po zlato i kvalificirati se na Olimpijske igre. No ovime vidimo koji karakter ima ova ekipa. Bili smo bolji cijelu utakmicu i bronca je zaslužena - zaključio je Xavi Garcia.

Individualne nagrade

  • Najbolji golman turnira - Pinedo (Španjolska)

  • Najbolji strijelac - Ivović (Crna Gora), 21 gol (Joković drug s 19 op.a.)

  • Najbolji igrač u utakmici za treće mjesto - Joković (Hrvatska)

  • Najbolji igrač finala - Figlioli (Italija)

Dnevnik.ba