StoryEditor

Business Insider preporučio čak pet hrvatskih otoka, za jedan piše da oduzima dah

Piše D  /  29.05.2020., 12:05h

"100 predivnih otoka diljem svijeta koji nisu toliko razvikani", opis je članka koji je privukao pozornost čitatelja Insidera. Na popisu su završili Vis, Šolta, Mljet, Brač i Hvar, piše index.hr.

"Biser među hrvatskim otocima, Vis je veći dio svoje novije povijesti bio zatvoren za turiste jer je služio kao vojna baza sve do kasnih 80-ih", rekla je za Insider Renee Sundgren iz Topdeck Travela. "Sa svojim prekrasnim plažama i osamljenim uvalama, Vis je savršen odmor za one koji traže mir i spokoj", nahvalila ga je.

Vis je nahvalio i Jason Goldberg, osnivač i direktor SpaSeekersa, te istaknuo mir i tišinu koji vladaju otokom.

Komplimente je dobila i Šolta. "Krenite prema Šolti kako biste vidjeli tradicionalni život otoka i izbjegli gužve", preporučila je čitateljima Insidera Emma Grimster iz TravelSupermarketa te posebno preporučila otočnu hranu.

John-Lee Saez iz KAYAK Europe preporučio je Brač kao jeftiniju i mirniju verziju popularnijeg Hvara. 

Mljet je u tekstu Insidera opisan kao "jedan od najzavodljivijih jadranskih otoka". Michel Karam iz müvTravela opisao je mir koji se može pronaći na Mljetu kao "nešto što oduzima dah".

Na listi se još našao i jedan od najpopularnijih hrvatskih otoka Hvar. Leon Sicilliano iz Insidera nahvalio je noćni život otoka te istaknuo more i pješčane plaže, ali i preporučio čitateljima da istraže i mirnije kutke.

Dnevnik.ba

21. listopad 2021 21:38