Article_Top_970x250

"Budu li tražili da se derbi igra pred praznim tribinama, tražit ćemo odgodu"

korona kvari planove

"Budu li tražili da se derbi igra pred praznim tribinama, tražit ćemo odgodu"

velj 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Hajduk ne želi igrati derbi protiv Dinama bez publike. Dođe li do situacije da se zabrani dolazak navijača zbog koronavirusa, izgubio bi oko dva milijuna kuna. Prodaja ulaznica ide uobičajeno

Hrvatska zaključno sa srijedom ima tri potvrđena slučaja koronavirusa, otkazuju se sportska natjecanja, HOO zabranjuje odlazak sportašima u inozemstvo bez dozvole, a stožer civilne zaštite najavio je kako će razmotriti dozvolu za svako veće okupljanje ljudi poput koncerata ili utakmica.

Zavrtila se tako priča i o mogućem odigravanju utakmica HNL-a bez publike, pogotovo derbija Hajduk - Dinamo iduću srijedu, 4. ožujka od 19 sati, na kojemu bi se moglo okupiti do 25.000 ljudi. Razgovarao je o tom problemu i HNS na sjednici izvršnog odbora u utorak, ali nema ingerenciju nad tim, nego to ima upravo stožer civilne zaštite.

Prodaja ulaznica počela je u ponedjeljak i u Hajduku zasad ne brinu oko opasnosti organizacije utakmice zbog korona virusa.

Iz kluba su priopćili kako nemaju potrebu potencirati tu temu kad Hrvatska ima dva potvrđena slučaja koronavirusa (u međuvremenu narastao na tri) te da će, dođe li do odluke da se igra bez publike, tražiti odgodu derbija jer ima slobodnih termina do kraja sezone. Naime, i Hajduk i Dinamo ispali su iz Kupa.

Razumljiva je to odluka Hajduka koji bi odigravanjem derbija bez publike mogao izgubiti oko dva milijuna kuna zarade na prodanim ulaznicama.

U Dinamu se, pak, stanje normaliziralo nakon što su Izet Hajrović i Mario Gavranović propustili trening u utorak jer su bili u kontaktu s Laylom, Izetovom suprugom, koja je prošli tjedan boravila u Milanu na tjednu mode. Nemaju nikakve simptome i uobičajeno su trenirali u srijedu. Bit će pod nadzorom epidemiologa do isteka 14 dana inkubacije virusa.

Dnevnik.ba