Article_Top_970x250

Brown: Sastanak EBRD-a velika prilika za BiH

Direktor Europske banke

Brown: Sastanak EBRD-a velika prilika za BiH

svibnja 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Direktor Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Ian Brown izjavio je za današnje "Oslobođenje" da su predstojeći Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD-a i Poslovni forum, kojem je ove godine domaćin Bosna i Hercegovina, velika prilika za BiH.

- Ovo je odlična prilika da strani investitori vide zemlju, da vide koji to potencijal ova zemlja nudi kao destinaciju za investicije - kazao je on.

Na taj događaj dolaze brojni investitori, a od 2.200 najavljenih njih 900 su poslovni ljudi, bankari, koji će imati priliku upoznati BiH i samim tim zemlja će biti vidljivija.

- Njenu vidljivost će osigurati i prisustvo medija. Naime, imamo 170 registriranih novinara iz inozemstva koji će prisustvovati konferenciji - rekao je Brown.

On se složio s izjavom ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića da će s konferencije biti poslana poruka da je zapadni Balkan sigurno mjesto za investiranje.

- Ako govorimo o sigurnosti investicija, ono što investitori traže su predvidljivost i stabilnost, posebno politička stabilnost. Mi u EBRD-u zaista vidimo da cijela regija zapadnog Balkana napreduje i smatramo da je unapređenje veza između zemalja jako važno kako bi u konačnici sve zemlje imale korist od povećanih investicija - rekao je, između ostalog, Brown, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250