StoryEditor

Bravo majstore! Borna Ćorić srušio Federera i osvojio Halle

Piše D  /  24.06.2018., 03:06h

Velika borba vodila se u prvom setu. Borna Ćorić nije se uplašio velikog Rogera Federera, već je sigurno držao svoj servis i set je otišao u tie-break.

Federer je imao dvije set lopte pri rezultatu 6:4, ali Ćorić radi mini-break, preokreće stvari i dobiva 13. igru s 8:6 te osvaja prvi set.

U drugom setu Ćorić se ponovno suočio s break loptom Federera, ali s dva asa i jednim sjajnim winerom dobiva gem za 3:3. No, pojačao je igru Švicarac u drugom setu i osvaja break za 5:3. Ali, pomogao mu je i Ćorić u tome zbog neprisiljenih pogrešaka. Federer je sigurno zadržao svoj servis i dobio s 6:3 za 1:1 u setovima.

No, Ćorić se nije predavao u 3. setu iako je Federer nastavio sa sjajnom igrom. Ali, Borna je bio fantastičan, držao je svoj servis i u 6. gemu iskorištava svoju prvu break loptu na susreti i vodi s 4:2. Nakon sigurnog svog servisa, Borna je  imao dvije meč, a drugu je iskorisatio za 6:2 i veliku pobjedu. Najveću u karijeri.

Veliki Švicarac je prije ovog meča imao nevjerojatan niz od 20 uzastopnih pobjeda na travi, ali u ovom susreti ništa nije mogao Ćoriću koji osvaja svoj drugi turnir u karijeri.

Podsjetimo, u 15:30 i Marin Čilić igra svoje finale u Queen‘su protiv Novaka Đokovića.

Dnevnik.ba/ T.R.

 

26. listopad 2021 03:22