Article_Top_970x250

Božo Ljubić: Ivan Musa uvijek je bio za hrvatsko zajedništvo

in memoriam

Božo Ljubić: Ivan Musa uvijek je bio za hrvatsko zajedništvo

ožu 22, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ivan Musa (Arhiva)

Preminuo je Ivan Musa, predsjednik HKDU-a. Pored dužnosti predsjednika HKDU-a, Musa je bio i član Predsjedništva HNS-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH u nekoliko mandata kao i predsjednik Gradskog vijeća Mostara. Ivan Musa je rođen 18. kolovoza 1957. godine, a dugi niz godina bio je istaknuti dužnosnik hrvatske političke scene u BiH:

Ivan Musa je uvijek bio na liniji hrvatskoga zajedništva i u svome političkom djelovanju vodio se kršćanskim i hrvatskim nacionalnim vrijednostima, rekao je dana su programu Radija Herceg Bosne Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Ljubić je re kao kako je vijest o smrti Ivana Muse rastužila, iako je znao da se bori s teškom bolesti.

"Ivan Musa bio je moj dragi kolega i vijest o njegovoj smrti me jako rastužila, iako sam znao da se već duže vremena borio s teškom bolesti. Ipak, nadao sam se, kao i svi mi, najboljemu. U ime Glavnog vijeća HNS-a i svoje osobno ime, izražavam iskrenu i duboku sućut obitelji pokojnog Ivana kao i svim članovima HKDU-a te Hrvatskog narodnog sabora", izjavio je Ljubić.

Dodao je kako je Ivan Musa bio dugogodišnji predsjednik HKDU-a, utemeljitelj i obnovitelj HNS-a.

"U svom političkom djelovanju uvijek se vodio kršćanskim i hrvatskim nacionalnim vrijednostima, sukladno i imenu stranke koju je vodio. On je uvijek bio na liniji hrvatskog zajedništva, pokazao je da više hrvatskih stranaka, odnosno unutarhrvatski politički pluralizam, ako se slijede temeljne kršćanske i nacionalne vrijednosti, može biti samo od koristi hrvatskom narodu i svakom pojedincu. Odlaskom Ivana Muse, hrvatska politika i HNS gube jednog važnog člana. U ovom tužnom momentu još jednom izražavam sućut obitelji a preminulom Ivanu pokoj vječni", rekao je Ljubić.

Predsjednik HKDU-a Ivan Musa preminuo je nakon duže bolesti u 64. godini života. Posljednji ispraćaj će biti u utorak, 23. ožujka 2021. godine ispred Gradske mrtvačnice Bijeli Brijeg u Mostaru u 13 sati, obitelj prima sućut od 12.15 sati. Pokop će se obaviti na groblju Šoinovac u Mostaru, a nakon pokopa služit će se sveta misa zadušnica u Crkvi svetog Ivana apostola i evanđelista.

J.G. / Dnevnik.ba