Article_Top_970x250

Bosanac osramotio njemačku poštu: Policajci ostali u šoku kada su vidjeli što se krije u njegovom stanu

krenule su tužbe

Bosanac osramotio njemačku poštu: Policajci ostali u šoku kada su vidjeli što se krije u njegovom stanu

ožu 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Reuters

Jedan bivši radnik njemačke pošte, koji je otpušten krajem prošle godine, ovih je dana uhićen nakon što je neovlašteno ulazio u bazu za dostavu u Neuperlachu.

No, njegov pokušaj ubrzo je razotkriven nakon što je osoblje osiguranja zatražilo da se "uljez" identificira te se ispostavilo da je riječ o 26-godišnjem državljaninu BiH, bivšem radniku njemačke pošte za kojeg se ubrzo pokazalo da je otpušten zbog "kršenja poštanske tajne", odnosno krađe preporučenih pošiljki, piše 100posto.

Nakon što je Bosanac otpušten sa svog radnog mjesta, i dalje je mjesecima nastavljen trend misterioznog nestanka preporučenih pošiljki iz baze za dostavu. Kako bi to zaustavili, pošta je angažirala dvojicu službenika osiguranja, jer su oštećeni klijenti najavili tužbe. A ubrzo je kradljivac i uhvaćen.

Bosanac je priznao krađe, a pretres njegovog stana šokirao je policiju. U sobi koju je koristio u stanu svoje sestre i u podrumu pronađeno je nekoliko vreća pošte, putovnica, socijalnih kartica, raznih platnih kartica i jedan pametni telefon.

Dnevnik.ba