Article_Top_970x250

BORNA SOSA UŠAO U VELIKI RIZIK Ugledni pravnik: Ne vidim kako bi on mogao igrati za Njemačku

VELIKI PROBLEM

BORNA SOSA UŠAO U VELIKI RIZIK Ugledni pravnik: Ne vidim kako bi on mogao igrati za Njemačku

svibnja 09, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

‘Iznimno cijenim DFB i ne mogu vjerovati da bi išli u tu priču, a da ne znaju što rade‘

Borna Sosa uzburkao je sportsku javnost u Hrvatskoj nakon što je u subotu obznanio kako će se u budućnosti boriti za dres njemačke reprezentacije. Sosa nikad nije nastupio za hrvatsku A vrstu, iako je od priprema za SP u Rusiji bio na širem popisu. U HNS-u ne plaču za Sosom, no je li ih DFB uopće kontaktirao da im želi preoteti igrača?

- Nemam informaciju da bi Njemački nogometni savez kontaktirao HNS po pitanju igrača Borne Sose - kazao nam je tajnik HNS-a Vladimir Iveta dodajući: - Mi ćemo se, budemo li smatrali da je to potrebno, sami očitovati prema FIFA-i, prenosi SN.

Hoće li Sosa dobiti njemačko nogometno državljanstvo, nakon što je uzeo njemačko građansko državljanstvo?

- Iznimno cijenim DFB i ne mogu vjerovati da bi išli u tu priču, a da ne znaju što rade. Dakle, ja ne mogu ponuditi odgovor, ali znam da po onome što piše u statutu FIFA-e Sosa na to nema pravo. Imao bi jedino da je njemačko državljanstvo imao kao klinac, prije nego što je počeo igrati za hrvatske mlađe uzraste. To ako je tada imao uvjete za njega, nije bitno, ključno je kad ga je doista dobio. Ako je to u ožujku ove godine, ne vidim kako bi mogao prijeći u njemačku reprezentaciju - rekao nam je Iveta, inače godinama vodeći pravnik HNS-a.

Je li moguće da se pozovu na neke izuzetke, nešto što ne stoji u statutu?

- Ne, sve se radi po onome kako piše u statutu - uvjeren je Iveta.

Dnevnik.ba

Tagovi: