Article_Top_970x250

Bojan Bogdanović u svom rodnom gradu otvorio košarkaški kamp

Mostar

Bojan Bogdanović u svom rodnom gradu otvorio košarkaški kamp

lip 26, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Foto: FENA/Ivan Rozic)

Kamp je nastao sasvim slučajno u razgovoru s trenerima koji me vode praktički cijeli život. Došli smo na ideju da osnujemo kamp i pokušamo nešto pružiti ovoj djeci, jer kada sam ja počinjao igrati košarku, ovako nešto slično nije postojalo u Mostaru – kazao je Bogdanović.

Svečano otvaranje košarkaškog kampa pod nazivom "Bojan Bogdanović basketball camp Mostar 2017." na kojemu sudjeluje 60 djevojčica i dječaka iz 20 bh. klubova upriličeno je u ponedjeljak u Mostaru.

Bogdanović je u svom rodnom gradu organizirao kamp koji će trajati od 26. do 28. lipnja, a na kojemu će mlade košarkaše, uz Bojana, trenirati i njegovi gosti poznati košarkaši i treneri, prenosi Fena.

- Kamp je nastao sasvim slučajno u razgovoru s trenerima koji me vode praktički cijeli život. Došli smo na ideju da osnujemo kamp i pokušamo nešto pružiti ovoj djeci, jer kada sam ja počinjao igrati košarku, ovako nešto slično nije postojalo u Mostaru – kazao je Bogdanović, koji se nada da će kamp postati tradicija.

Istaknuo je kako će tijekom trajanja kampa, on i treneri, pokušati djeci prenijeti neko svoje košarkaško znanje i iskustvo te usaditi radne navike.

- Ja se nadam da će im ovaj kamp biti odskočna daska – kazao je Bogdanović te dodao kako razmišlja i o košarkaškoj akademiji koja je trenutno još uvijek samo u fazi ideje.

Što se tiče njegove daljnje karijere, kazao je kako još uvijek ne zna gdje će igrati, no da se nada da ću završiti u ekipi u kojoj će imati važnu ulogu i minutažu.

Osim djece iz BiH u kampu sudjeluje i par djece iz Hrvatske i Slovenije.

Svi sudionici kampa biti će smješteni u Relax Aluminij kampu na Buni, a poznati košarkaš djeci je osigurao komplete sportske opreme "Adidas" te nagrade za najuspješnije.

Bojan Bogdanović je hrvatski profesionalni košarkaš. Poznatiji je pod nadimcima Babo i Bogie, a rođen je 18.4.1989. godine u Mostaru. S vremenom je izgradio vrlo uspješnu NBA karijeru u klubu Washington Wizards, a uz to je i hrvatski reprezentativac. Nakon Tonija Kukoča prvi je reprezentativac koji je uvršten u prvu petorku Europskog prvenstva.

Dnevnik.ba