Article_Top_970x250

Bogat program ovogodišnje manifestacije 'Uskopaljske jeseni'

Kultura

Bogat program ovogodišnje manifestacije 'Uskopaljske jeseni'

lis 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Tradicionalna kulturna manifestacija ''Uskopaljske jeseni'' bit će održana od 20. do 27. listopada u Centru za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva ''Napredak'' podružnica Uskoplje.

Program će započeti u nedjelju u 19 sati tribinom s Josipom Mlakićem, predstavljanjem knjige ''Evanđelje po Barabi'' te izložbom domaćih umjetnika.

''Osim što čuvaju tradicionalne vrijednosti ovoga kraja, Uskopaljske jeseni promoviraju i njegovu kulturu i stvaralaštvo te služe kao platforma na kojoj se razmjenjuju iskustva i stvaraju nova prijateljstva'', navode organizatori.

U sklopu manifestacije, koja obiluje brojnim kulturnim događajima, bit će upriličen dramski komad ''Snovopriča o životu Petra Barbarića'', projekcija filma za djecu ''Uzbuna na zelenom vrhu'' te glazbeni program ''U Uskoplju pjesma ori''.

Također, bit će održan i igrokaz ''Kombinacija boja'', glazbeni program ''Kolo pred berbu'' te dokumentarni film ''Ganga'' redatelja Zdenka Jurilja.

Završni dan manifestacije rezerviran je za glazbeno-umjetnički program "Kroz Uskoplje s pjesmom", u sklopu kojeg će nastupiti dvanaest kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, najavili su organizatori.

Dnevnik.ba