Article_Top_970x250

Blokiran promet na relaciji Jajce - Donji Vakuf

prometna nesreća

Blokiran promet na relaciji Jajce - Donji Vakuf

velj 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Ilustracija / N1

Zbog prometne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf u mjestu Rahmani, a u kojoj je jedna osoba ozlijeđena, promet je do završetka policijskog očevida potpuno zaustavljen.

Zbog ugaženog snijega na cesti jutros se sporije prometuje na većini puteva u BiH. Posebnu pažnju skrećemo na dionice koje prolaze preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar-Livno, Livno-Kupres-Bugojno, Glamoč-Mrkonjić-Grad, Tomislavgrad-Posušje, Bugojno-Novi Travnik i Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Tarčin, brzina kretanja je zbog snijega ograničena na 80 km/h.

Na planinskom prevoju Makljen na putnom pravcu Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Ekipe putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putni pravci prohodni.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na području Bihaća, Cazina, Bosanske Krupe i Velike Kladuše. Na dionicama u južnim krajevima naše zemlje, kolovoz je pretežno mokar. Vozače upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apeliramo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je zimska oprema zakonski obvezna.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom prometuje se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćanja.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250