Article_Top_970x250

Blaž Slišković: "Pred nama je utakmica sezone!"

Uzvratna utakmica Kupa BiH protiv Sarajeva

Blaž Slišković: "Pred nama je utakmica sezone!"

ožu 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevnik.ba

Zrinjski iz prve utakmice ima zaostatak od 1:0

Nogometaši Zrinjskog u srijedu igraju uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Sarajeva. Ovo je možda i najvažnija utakmica Plemića ove sezone jer polako gube korak za Bordo momčadi u prvenstvu i Kup im ostaje kao jedina šansa da se domognu trofeja ove sezone.

Momčad Blaža Sliškovića je u zaostatku jer je u prvoj utakmici u Sarajevu izgubila 1:0, ali trener Plemića vjeruje kako pod Bijelim Brijegom mogu do povoljnog rezultata.

"Rezultat je težak i ne smijemo dozvoliti Sarajevu da zabije gol, dok s druge strane mi moramo ići po njega. Moramo biti koncentrirani svih 90 minuta da ne dozvolimo protivniku da nam stvara prilike. Imali smo priliku da ih gledamo prije tri dana protiv Širokog i mogli smo vidjeti da su jedna opasna ekipa i kada im se malo prostora na sredini otvori, brzo izlaze na kontre u kojima su dosta uigrani. Može se reći kako je ovo za nas utakmica sezone jer ako prođemo Sarajevo, ostale momčadi koje bi nas dočekale u polufinalu i eventualno u finalu su dosta lakše. Na taj način i pripremamo momčad, razgovaramo s njima i vjerujemo da ćemo imati taj sportski motiv da shvatimo koliko je ova utakmica značajna za klub."

Samopouzdanje je sigurno na strani Sarajeva koje odlično igra u nastavku sezone dok je Zrinjski još bez pobjede i u četiri utakmice je zabio samo jedan gol.

"Svi argumenti su na strani protivnika i sigurno će s većim optimizmom dočekuju sutrašnju utakmicu. Ali, upravo to bi moglo potaknuti moje igrače na jedan dodatni angažman. Jer sada nije samo taj rivalitet između Zrinjskog i Sarajeva već i spoznaja da igramo protiv ekipe koja ima sve pobjede u nastavku sezone."

Igrački kadar. Sigurno nema Čurjurića, Hajdarevića i Mujagića koji su igrali u Kupu za druge klubove.

"Osim tih igrača koji nemaju pavo nastupa, samo Veselinović je siguran da neće konkurirati. Svi ostali su manje, više zdravi. Šovšić je spreman, nisam ga namjerno vodio u Kakanj kako bi napravio dva-tri dodatna treninga da bi se pokušao što bolje spremiti za ovaj susret. Što se tiče Staniše Mandića on je spreman i vodio sam ga i u Kakanj, ali sam imao problem s pet stranaca pa sam ga izostavio s te utakmice. Sutra nemamo Ivana Čurjurića tako da će Mandić moći normalno konkurirati za utakmicu."

Uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa BiH igra se u srijedu od 16.00 sati na Stadionu pod Bijelim Brijegom.

Dnevnik.ba/ T.R.

Article_Bottom_970x250