Article_Top_970x250

Bjelica uoči utakmice: Pred nama je težak zadatak, ali mi vjerujemo u sebe

trener modrih

Bjelica uoči utakmice: Pred nama je težak zadatak, ali mi vjerujemo u sebe

lis 01, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Nogometaše Dinama danas u Manchesteru očekuje 2. kolo grupne faze Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Trener Nenad Bjelica za emisiju Stadion najavio je sutrašnju utakmicu.

- Kako igrate u kojem sistemu je manje bitno u odnosu na to kako se prezentirate što se tiče agresivnosti, organizacije i odlučnosti. To su puno važnije komponente nego sam sistem, rekao je trener Bjelica.

Strateg Modrih uspio je iznenadio je Atalantu i Gian Piera Gasperinija, a što sprema za sutra:

- Sutra će biti teže iznenadili jer znaju da možemo igrati na dva načina, tako da za njih neće biti iznenađenja. Mi trebamo igrati samo onako kako znamo i pružiti naš maksimum, rekao je.

Na pitanje ima li dvojbi oko sastava rekao je neće biti velikih iznenađenja i da sve otprilike zna što će i kako.

Osvrnuo se još jednom na Manchester City.

- Oni imaju izuzetno kvalitetne pojedince, ali oni kao ekipa igraju izuzetno kvalitetno. Ne može jedan pojedinac sam igrati na način kako igra njihova ekipa. To je skupina dobrih pojedinaca koji momčadski izgledaju više nego ozbiljno, kvalitetno i efikasno, piše HRT.

Favoriti su za osvajanje Lige prvaka i time je sve rečeno, koliko je pred nama težak izazov i zadatak, ali mi kao uvijek, vjerujemo u sebe i da možemo doći do svojih šansi i ukoliko dođemo do njih, morat ćemo biti efikasniji nego što smo bili u zadnjim utakmicama, zaključio je Bjelica.

Dnevnik.ba