Article_Top_970x250

Bjelica sve bliži turskom velikanu, sa sobom vodi i Baljića

novi posao

Bjelica sve bliži turskom velikanu, sa sobom vodi i Baljića

svibnja 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nenad Bjelica već se tjednima povezuje s turskim velikanom Fenerbahčeom, a priča je sada otišla i korak dalje pa turski Fotospor donosi nove detalje potencijalnog dogovora.

Naime, Bjelica je velika želja vodstva kluba, a turski list danas piše kako je čovjek zadužen za dovođenje bivšeg trenera Dinama Mirsad Türkcan te da bi Bjelica kao jednog od članova svog stožera u Tursku poveo Elvira Baljića.

Türkcan je bivši košarkaš bosanskih korijena koji u Fenerbahčeu ima ulogu savjetnika i on je predsjedniku Aliju Kocu predložio Nenada Bjelicu kao idealnu opciju za klub. Prije toga mu je nudio i Ivana Leku, ali Koc je radije pregovarao s Marcom Wilmotsom, bivšim izbornikom Belgije. 

Turci već tvrde da znaju i tko će biti u stožeru Nenada Bjelice ako dođe u Fenerbahče, a radi se o Volkanu Demirelu, legendarnom golmanu Turske i Fenerbahčea, ali i o Reneu Pomsu, dosadašnjoj desnoj ruci Bjelice prilikom ranijih poslova.

Tu u priču ulazi Elvir Baljić, koji je bio asistent Safetu Sušiću u Akhisarsporu, a sada je bez posla. U cijeloj priči, osim naravno dogovora kluba i trenera, postoji i problem pandemije koronavirusa koja bitno otežava sve kontakte. Putovanja su obustavljena, te nema letova i slobodnog kretanja među državama pa je jako teško održati sastanak licem u lice, objavio je Index.hr.

Međutim, kako piše Fotospor, kad bi Bjelica na dogovor s Fenerbahčeom pristao bez sastanka uživo, turski velikan bi po njega u Austriju poslao privatni avion predsjednika kluba koji bi za taj let morao ishoditi posebnu dozvolu. Turci pišu kako to ne bi bio problem, usprkos tome što je potrebno odobrenje samog državnog vrha. 

Dnevnik.ba

Tagovi: