Article_Top_970x250

Bivši stoper Bayerna o treninzima s Mandžukićem: "Zarađivao sam dobre batine, čak ga je i Guardiola morao smirivati"

hrvatski napadač

Bivši stoper Bayerna o treninzima s Mandžukićem: "Zarađivao sam dobre batine, čak ga je i Guardiola morao smirivati"

svibnja 13, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Nekadašnji Bayernov defenzivac Jan Kirchhoff za Goal se prisjetio svog perioda u Bayernu u kojem je bio suigrač Marija Mandžukića.

Tvrdi da mu je hrvatski napadač redovno znao zadati dobre batine na treninzima te da je Pep Guardiola često morao smirivati Marija zbog agresivnog pristupa treninzima.

"Trening-utakmica protiv Marija značila je bol. Uvijek je išao maksimalno, kad god bih htio ispucati loptu, on bi mi bio na nozi. Ne samo meni, svim braničima bi skakao na leđa, čak i na treningu nije podnosio poraze", uz smijeh se prisjetio Krichhof pa nastavio:

"Ja sam branič i na svakom treningu je išao na mene. Nije bilo lako, daleko od toga, bilo je nevjerojatno teško trenirati s njim. Fizički bi te kažnjavao."

Bez obzira na bolne trenutke, Nijemac cijeni bivšeg hrvatskog reprezentativca, danas napadača katarskog Al-Duhaila.

"Itekako sam ga cijenio i njegov agresivan pristup i kvalitetu. Pokušavao bih mu parirati, ali nisam htio ići u duele s njim. I dalje se sjećam dana kada je Guardiola prišao Mariju i rekao mu: 'Možda bi mogao ubaciti u brzinu niže i ne biti tako agresivan na treningu.'"

Kirchhof je u Bayern došao 2013. iz Mainza, godinu dana nakon Mandžukića pristiglog iz Wolfsburga. No u strašnoj konkurenciji nije se uspio nametnuti pa danas u 29. godini igra u engleskom Sunderlandu koji je trećeligaš.

Mandžukić, danas 33-godišnjak, za Bayern je igrao od 2012. do 2014., a onda je zbog neslaganja s Pepom Guardiolom napustio klub i otišao u madridski Atletico.

Dnevnik.ba