Article_Top_970x250

Bivši prvak svijeta u boksu osuđen na 18 godina zatvora zbog zlostavljanja kćeri

Carlos Baldomir

Bivši prvak svijeta u boksu osuđen na 18 godina zatvora zbog zlostavljanja kćeri

srp 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Carlos Baldomir (48) je proglašen krivim za zlostavljanje djevojčice između 2012. i 2014. godine. Ona je tada imala sedam, odnosno osam godina. Prijavila ga je bivša supruga

Bivši argentinski boksački prvak Carlos Baldomir (48) osuđen je na 18 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja kćerke. Odlučio je to sud u Santa Feu. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost nakon jednog incidenta u kojemu se bivši boksač posvađao s novinarima i pokazao im srednji prst.

Baldomir je zatvoren 2016. godine, a čitavu kaznu bi trebao odležati u zatvoru Coronda u koji je doveden prije gotovo tri godine. Proglašen je krivim za zlostavljanje djevojčice između 2012. i 2014. godine, kada je ona imala sedam, odnosno osam godina. Sve se doznalo kada je djevojčica odvratan čin prepričala majci nakon čega je ona prijavila bivšeg supruga. Tužitelji su na početku suđenja tražili zatvorsku kaznu od 20 godina, a Baldomir je poručio kako nije kriv za ono što mu se stavlja na teret. 

Argentinac je u karijeri imao 71 profesionalnu borbu, a pobijedio je u 49. Najveći uspjeh ostvario je u siječnju 2006. godine kada je osvojio pojas svjetskog prvaka velter kategorije po WBC-u u Madison Square Gardenu pobjedom protiv Zab Judaha, a naslov je obranio nokautom protiv Artura Gattija. Na kraju iste godine našao se u ringu nasuprot Floyda Mayweathera, izdržao je svih 12 rundi, a pobijedio je Amerikanac odlukom sudaca.

Dnevnik.ba