Article_Top_970x250

Bivši engleski reprezentativac: "Hrvatska je zvijer na velikim turnirima!"

Jermaine Jenas

Bivši engleski reprezentativac: "Hrvatska je zvijer na velikim turnirima!"

lip 12, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

''Svjestan sam toga da ljudi žele vidjeti uzbudljivu i napadački orijentiranu Englesku protiv Hrvatske na Wembleyju u nedjelju – ali ne mislim da ćemo Euro 2020 početi na takav način'', uvodna je rečenica teksta objavljenog na BBC-ju, u kojem susret Engleske i Hrvatske najavljuje nekadašnji engleski reprezentativac Jermaine Jenas.

''Umjesto toga očekujem da ćemo u našoj otvarajućoj utakmici skupine D dobiti pragmatičniji pristup momčadi Garetha Southgatea i oprezniju izvedbu'', nastavio je, dodavši da je engleski izbornik itekako dobro upoznat s kvalitetama hrvatske reprezentacije nakon međusobnih ogleda na Svjetskom prvenstvu i u Ligi nacija.

''Možete misliti da je Hrvatska starija i slabija sada nego što je bila u Rusiji jer su se Ivan Rakitić i Mario Mandžukić umirovili, a Engleska poboljšala mladim i kvalitetnim igračima. Ima u tome istine, ali je istovremeno njeno iskustvo golema snaga'', priča Jenas, koji tvrdi da Engleska ima dobru momčad s igračima koji mogu riješiti utakmicu, a onda nastavlja:

''Na ovom Europskom prvenstvu postoje momčadi koje su zvijeri na velikim turnirima, stručnjaci za prolazak duboko u ždrijebu jer su dobro uvježbane kroz godine igre. Hrvatska spada među takve.

Znamo kako Hrvatska igra – to je momčad koja preuzima posjed lopte i očekujem da će tako biti u duljim periodima igre. Moramo to prihvatiti, kao i biti realni po pitanju snage u pojedinim linijama. Primjerice u veznom redu. Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić skupili su zajedno 264 nastupa za reprezentaciju i sva su trojica igrala na posljednja tri velika turnira. Ići će na Kalvina Phillipsa, Declana Ricea i vjerojatno Masona Mounta. Da, oni su mlađi i možda mobilniji, možda imaju i više energije, ali nemaju iskustva na ovoj razini. Zajedno imaju tek 41 nastup za reprezentaciju'', precizirao je Jenas, a potom dodao da to ne znači i da će Hrvatska pobijediti u utakmici.

Njegova je prognoza 2:1 za Englesku, ''ali to je prognoza iz srca, ne glave'', poručio je.

Dnevnik.ba