Article_Top_970x250

Bill poslao Melindi 1,8 milijardi dolara u dionicama

razvod

Bill poslao Melindi 1,8 milijardi dolara u dionicama

svibnja 06, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: YouTube

Investicijska tvrtka Billa Gatesa prebacila je 1.8 milijardi dolara u dionicama supruzi Melindi istog dana kad je par objavio razvod nakon 27 godina braka.

Cascade Investment, holding tvrtka koju je suosnivač Microsofta osnovao za upravljanje velikim dijelom svoje financijske imovine, prenijela je u ponedjeljak više od 14 milijuna dionica Kanadske nacionalne željeznice Melindi Gates, piše New York Post.

Istog dana Melindi Gates proslijeđeno je i 2.9 milijuna dionica AutoNationa, što je oko tri posto ukupnih dionica tvrtke. Na temelju cijena dionica u srijedu dionice Kanadske nacionalne željeznice vrijede više od 1.5 milijardi američkih dolara, a dionice AutoNationa, tvrtke koja prodaje automobile, sa sjedištem na Floridi, procjenjuju se na više od 300 milijuna američkih dolara.

Par koji je ranije ovog tjedna predao papire za razvod nije imao predbračni ugovor. Umjesto toga potpisali su sporazum o razdvajanju radi podjele imovine i posjeda, ali uvjeti tog sporazuma nisu javno objavljeni u sudskim dokumentima.

Dnevnik.ba