Article_Top_970x250

Bill Gates objavio da je primio svoju prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa

otkrio kako se osjeća

Bill Gates objavio da je primio svoju prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa

sij 23, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Zaklada Bill i Melinda Gates uložila je stotine milijuna dolara u financiranje inicijativa COVIDa-19, uključujući razvoj i distribuciju cjepiva.

Bill Gates, kao otvoreni zagovornik znanosti, na svom je Twitter profilu podijelio kako je napokon i on primio svoju prvu dozu cjepiva protiv COVIDa-19.

"Jedna od prednosti imanja 65 godina jest što ispunjavam uvjete za cjepivo COVID-19. Dobio sam prvu dozu ovaj tjedan i osjećam se sjajno. Hvala svim znanstvenicima, sudionicima ispitivanja, regulatorima i zdravstvenim radnicima u prvom redu koji su nas doveli do ove točke", napisao je pored fotografije na kojoj se vidi nasmiješeni, ali ipak ispod maske, Gates.

U dobi od 65 godina Gates ispunjava uvjete za cjepivo u skladu s fazom 1B, razinom 1, distribucije cjepiva u državi Washington.

U svom tweetu, Gates je zahvalio onima koji su nas doveli do ove točke. Gates je vodeći zagovornik globalno koordiniranog odgovora na pandemiju od ranih dana krize.

Zaklada Bill i Melinda Gates uložila je stotine milijuna dolara u financiranje inicijativa COVIDa-19, uključujući razvoj i distribuciju cjepiva, prenosi Večernji.hr.

Dnevnik.ba