Article_Top_970x250

Bijeli kruh unio razdor u stranku!?

nezavisni blok

Bijeli kruh unio razdor u stranku!?

stu 08, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

''Bijeli kruh'' ili nezarađena plaća podrazumijevao je mogućnost da predsjednici, premijeri, ministri, njihovi zamjenici i savjetnici te parlamentarci i voditelji nekih državnih institucija mogu primati plaću i nakon okončanja mandata.

Povodom informacije da su dva zastupnika u Parlamentu BiH iz Nezavisnog bloka, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović, potpisali apelaciju Ustavnom sudu BiH kojom se traži vraćanje takozvanog ''bijelog kruha, Nezavisni blok je priopćio da se ''jasno i nedvosmisleno ograđuje i osuđuje ovakav postupak, te poziva ovu dvojicu zastupnika da povuku svoje potpise s apelacije''. 

''Nezavisni blok, kao novi politički projekt, nastao je s ciljem da se građanima ponudi nova nada i drugačija politika da skupa izgradimo poštenu državu za sve građane. Postupci poput ovakvih zahtjeva nisu u skladu s osnovnim principima i djelovanjem Nezavisnog bloka, te ćemo se oštro suprotstaviti ovakvom i sličnom djelovanju'', navodi se u priopćenju stranke.

Podsjećamo, 11 još uvijek aktualnih zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH uputilo je apelaciju Ustavnom sudu BiH kojom se traži vraćanje ''bijelog kruha''. Apelaciju su potpisali Zaim Backović (BPS), Sadik Ahmetović (Nezavisni blok), Salko Sokolović (Nezavisni blok), Momčilo Novaković (NDP), Borislav Bojić (DNS), Đorđe Krčmar (DNS), Jovan Vukovljak (DNS), Nenad Lalić (SDS), Nikola Lovrinović (HDZ BiH), Predrag Kožul (HDZ BiH) i Miroslav Milovanović (SNSD).

Oni od Ustavnog suda Bosne i Hercegovine traže da ocijeni ustavnost izmjena Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, a koje su stupile na snagu 2017. godine. ''Bijeli kruh'' ili nezarađena plaća podrazumijevao je mogućnost da predsjednici, premijeri, ministri, njihovi zamjenici i savjetnici te parlamentarci i voditelji nekih državnih institucija mogu primati plaću i nakon okončanja mandata. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250