Article_Top_970x250

Bijeg s 12. kata "neprobojnog" zatvora: Pogledajte što je osumnjičeni za ubojstvo učinio da bi se dokopao slobode

oklahoma, sjedinjene države

Bijeg s 12. kata "neprobojnog" zatvora: Pogledajte što je osumnjičeni za ubojstvo učinio da bi se dokopao slobode

kol 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: YouTube

Glasnogovornik zatvora Mac Mulling rekao je kako se čini da su zatvorenici prije toga s prozora bacili madrac za pomoć pri bijegu i da je Robledo viđen na snimkama zatvorskog videosustava oko 5.30 ujutro u petak, kratko prije njihova bijega.

Muškarac osumnjičen za ubojstvo pobjegao je iz američkog zatvora spustivši se pomoću zavezanih plahti iz ćelije na 12. katu, prenio je u nedjelju britanski list The Independent.

Pablo Robledo (34), zajedno sa zatvorenikom iz iste ćelije Joseom Hernandezom, iskoristio je plahte da se spusti iz okružnog zatvora u Oklahoma Cityju.

Robleda, koji je iza rešetaka zbog optužbe za ubojstvo prvog stupnja, pronašla je i uhitila oklahomska policija u petak popodne.

Hernandez je pao s improviziranog konopca s četvrtog kata slomivši nogu, prije no što je pronađen i uhićen, rekli su policajci.

Glasnogovornik zatvora Mac Mulling rekao je kako se čini da su zatvorenici prije toga s prozora bacili madrac za pomoć pri bijegu i da je Robledo viđen na snimkama zatvorskog videosustava oko 5.30 ujutro u petak, kratko prije njihova bijega.

Fotografije pokazuju konopac napravljen od plahti svezanih u čvorove koji je još visio sa zgrade.

TV kanal KOCO podsjetio je da su 1991., kad je zatvor vrijedan 52 milijuna dolara bio gotov, inženjeri i arhitekti rekli da je zbog njegova dizajna nemoguće pobjeći. Samo dva mjeseca poslije, dogodio se prvi bijeg.

Prema priči iz The Oklahoman, 27-godišnji Bill Linville razbio je drškom metle prozor na drugom katu. Bio je na slobodi sedam sati.

Nakon manje od tjedan dana, pobjegao je drugi zatvorenik.

Dnevnik.ba