StoryEditor

BiH i Crna Gora odigrali susret bez golova

Piše D  /  02.06.2021., 08:06h

Susret je okončan bez pogodaka, iako su pobjedi bili bliži gosti iz Crne Gore, koji su u svojim napadima bili konkretniji od BiH, te su u više navrata prijetili golu Ibrahima Šehića. 

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbudljivosti na terenu "Grbavice". Prvu ozbiljniju šansu imali su Crnogorci u 11. minutu kada je Tomašević pogodio gredu Šehićevog gola. 

Crna Gora je zaprijetila i u 23. minutu kada je Beqiraj šutirao pored gola BiH, prenosi Fena.

Nekoliko minuta kasnije u dresu BiH šutirao je Nalić, ali nije bio precizan, dok je u 31. minutu najbolju šansu za BiH u prvom poluvremenu imao Krunić, koji je pokušao glavom matirati Dragojevića, ali golam Crne Gore krajnjim naporima skreće loptu u korner. 

Crnogorci su mogli doći do vodstva pred sami kraj poluvremena nakon velike greške obrane BiH i lošeg povratnog pasa Šehiću koji je presjekao Bećiraj, ali Šehić mu u posljednjim trenucima uspjeva oduzeti loptu. 

Drugo poluvrijeme donijelo je ponovo nešto ofanzivniju i bolju igru gostujućeg tima, ali promjene rezultata i ozbiljnijih prilika nije bilo. 

Na prvu ozbiljnu priliku selekcije BiH čekalo se do 60. minuta kada je Ćivić nakon prodora šutirao snažno ali neprecizno, a potom je pokušao i Hadžiahmetović, međutim bez problema za Dragojevića. 

Veliku priliku u 66. minutu imala je Crna Gora kada je Hakšabanović, nakon greške veznog reda selekcije BiH, lobovao Šehića i pogodio vanjski dio gola. 

Golamn BiH Ibrahim Šehić u 71. minutu brani dva odlična udarca Crnogoraca koji su ponovo došli do prilika nakon grešaka reprezentacije BiH. Prvo je pokušao Janković, a nakon toga Osmajić, međutim čuvar mreže reprezentacije BiH bio je na visini zadatka. 

U narednih dvadesetak minuta nije bilo većih prilika za promjenu rezultata, a posljednju šansu za pobjedu u ovom meču u sudačkoj nadoknadi imali su Crnogorci kada je šutirao Osmajić, a Šehić ponovo odlično brani.

Dnevnik.ba

24. rujan 2021 04:10