Article_Top_970x250

Bešlić primio u nastupni posjet japanskog veleposlanika Sakamotoa

Mostarski gradonačelnik

Bešlić primio u nastupni posjet japanskog veleposlanika Sakamotoa

stu 28, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je u srijedu u nastupni posjet veleposlanika Japana u Bosni i Hercegovini Hideyukija Sakamotoa, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj suradnji Vlade Japana i Grada Mostara i mogućnostima poboljšanja suradnje na području obrazovanja, ekonomije i kulture.

Bešlić je zahvalio japanskom veleposlaniku na naklonosti prema Gradu Mostaru kao i dosadašnjoj pomoći Vlade Japana kroz projekte izgradnje osnovne škole, donacije autobusa, projekt razvoja ruralnog turizma, rekonstrukciju SKC-a Kantarevac i druge projekte.

Predložio je mogućnost otvaranja počasnog konzulata Japana u Mostaru te predstavio nekoliko novih projekata u čijoj realizaciji bi mogla pomoći Vlada Japana, a riječ je o opremanju Muzičke/Glazbene škole i pomoć u izgradnji sportskog kulturnog centra.

Također je obećao potporu Grada Mostara u skraćenju i ubrzanju procedura potencijalnim investitorima iz Japana.

Veleposlanik Sakamoto na sastanku je predstavio mladog poduzetnika iz Japana Kunihiroa Shiraishija koji je registrirao tvrtku u Mostaru i nastanio se s obitelji, a bavi se turizmom.

Spomenuo je mogućnost organiziranja pojedinih kulturnih događaja u Gradu Mostaru, u organizaciji Veleposlanstva u Sarajevu, istaknuvši pritom kao vrlo važan faktor izgradnju infrastrukture, kao i da što više ljudi govori japanski jezik.

Tijekom susreta, mostarski gradonačelnik Bešlić uručio je veleposlaniku monografiju Grada "Mostar u slici i riječi", priopćio je Ured za odnose s javnošću Grada Mostara.

Dnevnik.ba

Tagovi: