Article_Top_970x250

BAYERN DOVEO COUTINHA Kovač prezadovoljan transferom: "Cijela Njemačka treba biti ponosna što u Bundesligu stiže svjetska klasa"

Čeka se samo službena potvrda

BAYERN DOVEO COUTINHA Kovač prezadovoljan transferom: "Cijela Njemačka treba biti ponosna što u Bundesligu stiže svjetska klasa"

kol 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Bayern će jednogodišnju posudbu platiti 20 milijuna eura, a snosit će i troškove Coutinhove plaće za tu sezonu

Barcelona je s Bayernom jučer dogovorila posudbu Phillipea Coutinha, a danas su Bavarci na svojoj web stranici najavili dogovor. Katalonski Sport donosi detalje dogovora u kojem Brazilac seli kod Kovača. 

Bayern će jednogodišnju posudbu platiti 20 milijuna eura, a snosit će i troškove Coutinhove plaće za tu sezonu, otprilike 12 milijuna eura. 

Ako nakon posudbe budu htjeli otkupiti Brazilca to će ih koštati još 120 milijuna eura. Prvo su Bavarci htjeli Coutinha dovesti na dvogodišnju posudbu, kao što ranije doveli Jamesa iz Reala, ali onda su odustali jer žele nogometašu već nakon ove sezone dati priliku da bira gdje će nastaviti karijeru.

Isti dogovor Barcelona je prije kraja prijelaznog roka u Engleskoj postigla s Tottenhamom, ali Englezi su se povukli u zadnji čas pa su Salihamidžić i Kovač dobili priliku za dovođenje sjajnog Brazilca. 

RAC navodi i razlog zašto Coutinho ide u Bayern, a ne u PSG kao dio razmjene za Neymara. U PSG-u bi morao pristati na manju plaću, a u Bayernu će na jednogodišnju posudbu s istom plaćom koju je imao na Camp Nou.

"Dovođenje Coutinha je odluka koju smo svi u klubu zajedno donijeli. Presretni smo što smo uspjeli dovesti jednog takvog igrača. Mislim da i cijela Njemačka treba biti ponosna na nas što u Bundesligu stiže svjetska klasa", poručio je Bayernov trener Niko Kovač.

Dnevnik.ba