StoryEditor

Barakude razbile Crnu Goru i iskupile se za kiks u prošlom kolu

Piše D  /  29.07.2021., 09:07h

Napad Hrvatske je danas bio fenomenalan, ulazilo je sve i Crna Gora nije imala nikakve šanse protiv raspoložene momčadi Ivice Tucka.

Hrvatska nakon tri kola ima dvije pobjede i poraz. U prvom kolu je pobijedila Kazahstan, a u drugom izgubila od Australije.

Hrvatska je otvorila turnir uvjerljivom pobjedom protiv Kazahstana (23:7), no u drugom kolu je doživjela neugodan 8-11 poraz od Australije. Stoga je bilo sasvim jasno kako bi novi kiks ugrozio plasman u četvrtfinale.

Otvaranje utakmice proteklo je u izjednačenoj igri. Povela je Crna Gora, a Hrvatska izjednačila i nakon 1:1 više nije bilo golova u prvoj četvrtini. Drugi dio igre donio je čak 10 golova, šest na hrvatskj i četiri na crnogorskoj strani.

Tuckovi igrači zaigrali su daleko bolje i Hrvatska je povela 4:1, imali smo i 5:2 i 6:3, a na kraju dionice bilo je 7:5. U trećoj četvrtini Hrvatska je zadržala tri gola viška, a kada je Ante Vukičević na otvaranju posljednje dionice s dva uzastopna gola povisio na 13:8 priči je bio kraj.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Loren Fatović s tri, te Javier Garcia, Ante Vukičević i Luka Bukić sa po dva gola, dok je Marko Bijač skupio osam obrana.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Aleksandar Ivović, Miroslav Perković i Dušan Matković sa po dva gola. 

Bio je ovo peti međusobni ogled Hrvatske i Crne Gora na olimpijskim igrama i četvrta pobjeda hrvatskih vaterpolista.

U drugom susretu iz naše skupine Španjolska je pobijedila Kazahstan sa 16-4 upisavši i treću pobjedu, a kasnije se još sastaju Srbija i Australija.

Hrvatska će u 4. kolu 31. srpnja igrati protiv Srbije.

HRVATSKA - CRNA GORA 13:8 (1:1, 6:4, 4:3, 2:0)

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 3, Lončar 1, Joković, Bukić 2, Vukičević 2, Bušlje 1, Miloš 1, Vrlić, Obradović 1, Garcia 2

CRNA GORA: Brguljan, Perković 2, Petković, Čučković, Popadić, Vidović, Ukropina 1, Ivović 2, Spaić, Matković 2, Baničević 1, Tešanović

Dnevnik.ba

23. rujan 2021 03:31