Article_Top_970x250

Barakude poražene u polufinalu od Španjolske: Očajna igra u napadu i raspoloženi španjolski vratar spriječili Hrvate u pohodu na obranu naslova

Vaterpolo: Svjetsko prvenstvo

Barakude poražene u polufinalu od Španjolske: Očajna igra u napadu i raspoloženi španjolski vratar spriječili Hrvate u pohodu na obranu naslova

srp 25, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: AFP

Hrvatsku je koštala loša igra s igračem više gdje je realizacija bila na očajnih 2 od 12.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Gwangju od Španjolske sa 6:5.

Loše izabranici Ivice Tucka odigrali susret u kojem su slovili za favorite, ali Španjolci su bili ti koji su dominirali u ovom susretu. Ključan čovjek kod Furije bio je njihov vratar Daniel Garcia koji je zaključao svoja vrata i Hrvate ostavio na samo dva pogotka u prve dvije četvrtine i Španjolci su tada vodili 4:2.

Loša napadačka igra nastavila se i u trećoj dionici u kojoj Hrvati ne uspijevaju zabiti niti jedan gol. Očajno su Hrvati izgledali i s igračem više. Sporo je ta lopta kružila i kada bi se na kraju odlučili na udarac, skidao je to Garcia. Loš je bio i hrvatski vratar Bijač koji u odnosu na kolegu s druge strane nije mogao ništa obraniti. Na kraju treće četvrtine Španjolci su pobjegli na 6:2 i bilo je jasno kako Hrvati teško mogu do finala.

U posljednjoj četvrtini Hrvati brzo dolaze do 6:3, ali dalje nisu mogli. Španjolci i nisu previše razmišljali o napadu i realizaciji već su samo čekali da vrijeme istekne. No, loša igra s igračem više se nastavila i u ključnim trenucima, a vremena je bilo sve manje. Do kraja su uspjeli dva puta Joković i Fatović zabiti, ali to je bilo samo ublažavanje poraza. Završilo je 6:5 za Španjolsku.

Hrvatsku je koštala loša igra s igračem više gdje je realizacija bila na očajnih 2 od 12. Španjolci također nisu bili nešto posebno, ali čini se kako je ta treća dionica, u kojoj Garcia nije dozvolio hrvatskim napadačima gol, bila ključna za Furiju.

Španjolska će u finalu igrati protiv boljeg iz susreta Mađarske i Italije, dok će Hrvati u utakmici za broncu čekati poraženog iz tog susreta.

Dnevnik.ba/ T.R.