Article_Top_970x250

Alternativa Ligi prvaka na udaru FIFA-e i UEFA-e, prijeti se i sankcijama

"super liga"

Alternativa Ligi prvaka na udaru FIFA-e i UEFA-e, prijeti se i sankcijama

sij 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U četvrtak je međunarodna nogometna federacija i šest kontinentalnih nogometnih federacija priopćila kako neće priznati europsku Super ligu, koju imaju u planu bogati nogometni klubovi i koja bi bila zatvorenog tipa, a inicijativa je krenula od Florentina Pereza.

Ideja o stvaranju Super lige, koja je bi bila alternativa sadašnjoj Ligi prvaka, spominje se godinama. Nakon vijesti kako bi brojni najbogatiji europski klubovi mogli osnovati svoje natjecanje zatvorenog tipa, po ugledu na NBA i Euroligu u košarci, najviša nogometna tijela reagirala su priopćenjem, prenosi Hina.

- Glede nedavnih medijskih nagađanja da bi neki europski klubovi mogli osnovati europsku Super ligu zatvorenog tipa, Fifa i šest kontinentalnih federacija (AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC, UEFA) odlučno ističu da takvo natjecanje neće priznati niti Fifa, niti bilo koja kontinentalna federacija, stoji u priopćenju koje su potpisali predsjednici Fife i Uefe, Gianni Infantino i Aleksander Čeferin, te predsjednici ostalih kontinentalnih federacija.

U priopćenju je istaknuto kako niti jedan klub ili igrač koji bi sudjelovao u Super ligi neće moći igrati u natjecanjima koje organizira Fifa i ostale kontinentalne nogometne federacije. To znači da klubovi ne bi mogli sudjelovati u Uefinoj Ligi prvaka i Europskoj ligi, igrači ne bi mogli igrati na Europskom prvenstvu i drugim kontinentalnim prvenstvima, a također niti na Svjetskom prvenstvu.

Dnevnik.ba