Article_Top_970x250

Aleksandar Vučić želi postati košarkaški trener, upisat će "višu trenersku"

snovi i ambicije

Aleksandar Vučić želi postati košarkaški trener, upisat će "višu trenersku"

lip 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Profimedia

‘Ne postoji ništa ljepše nego kad subotu i nedelju provedete s mladim igračima, s nekom djecom koju nešto možete naučiti. Ali za to moram upisati višu trenersku pa mi je to plan u narednom periodu’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju za Kurir u kojemu je otkrio čime bi se bavio u životu da se nije bavio politikom. “Trudio bih se raditi marljivo. Neka moja neispunjena želja je da treniram neke klince. Nekog kluba, zemunske Mladosti ili nekog Ušća. Neke pionire ili kadete, klince. To mi je najveća želja!”, kaže Vučić koji bi želio postati košarkaški trener.

Na pitanje Kurira je li imao veće ambicije, da to bude neki veći klub, Vučić je rekao: “Ne, samo mali klub. Ne postoji ništa ljepše nego kad subotu i nedelju provedete s mladim igračima, s nekom djecom koju nešto možete naučiti. Ali za to moram upisati Višu trenersku pa mi je to plan u narednom periodu. Možete pratiti i kako ću polagati ispite. Samo su mi sad rekli da tu ima nekih problema, drugačije je to nego što je ranije bilo. Nešto tog tipa bih upisao, pa ako to uspijem, možda jednog dana ostvarim svoj san…”, objasnio je Vučić.

Dnevnik.ba