Article_Top_970x250

Ajax poslao ponudu za Olma, uskoro sastanak odluke

Transferi

Ajax poslao ponudu za Olma, uskoro sastanak odluke

kol 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ajax ne može platiti 35 milijuna eura koliko Dinamo traži za Olma, ali je zato pripremio ponudu u kojoj bi fiksna cijena bila nešto manja, a razliku bi pokušali nadoknaditi bonusima i visokim postotkom od iduće prodaje koji bi išao Dinamu.

Katalonski Sport piše da je Dinamo započeo pregovore s Ajaxom oko prodaje Danija Olma. Nema europskog velikana koji nije barem u jednom trenutku bio zainteresiran za Olma, a sada se u priču upleo i četverostruki osvajač Lige prvaka. 

Olmo je odbio brojne ponude zato što nakon odlaska iz Dinama želi igrati u klubu u kojem će imati zagarantirane minute i sve što mu je potrebno za razvoj. Zato je Ajax idealan, radi se o velikanu poznatom po jednoj od najboljih nogometnih akademija na svijetu.

Kao i druge momčadi koje su se dosad javljale, Ajax ne može platiti 35 milijuna eura koliko Dinamo traži za Olma, ali je zato pripremio ponudu u kojoj bi fiksna cijena bila nešto manja, a razliku bi pokušali nadoknaditi bonusima i visokim postotkom od iduće prodaje koji bi išao Dinamu.

Ovog tjedna trebao bi se održati sastanak Olmovih predstavnika i Ajaxa kako bi se dogovorili uvjeti transfera, ali Dinamo još nije odustao; Olmo ima na stolu novi ugovor koji mu nude čelnici kluba iz Maksimira. Riječ je o deset milijuna eura zarade za pet godina, nešto što se teško odbija.

Jedan od klubova koji su do ove Ajaxove ponude bili najzainteresiraniji za njega bio je Bayer iz Leverkusena koji je, piše Kicker, nudio Dinamu 25 milijuna eura.

 Bayerov sportski direktor Simon Rolfes je u utorak za Kicker komentirao situaciju oko Olma.

"Nema šanse da tako veliki transfer dogovorimo ovog ljeta", rekao je Rolfes i tako se povukao iz utrke za Španjolca, a Ajax je, čini se, procijenio da je sad trenutak za uključiti se.

Dnevnik.ba