Article_Top_970x250

Adventski koncert u Stocu

najava

Adventski koncert u Stocu

pro 21, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Koncert će biti upriličen u Centru grada kod božićnih Jaslica.

U Stocu, na četvrtu nedjelju Došašća, 23. prosinca 2018. s početkom u 16 sati održat će se tradicionalni Adventski koncert svih stolačkih i susjednih župa, Domanovića, Prenja, Aladinića, Rotimlje i Stoca, prenosi KTA.

Koncert će biti upriličen u Centru grada kod božićnih Jaslica. Svi sudionici doći će pola sata prije, a svi ostali do 16 sati. Svaka župa predstavit će se okupljenom mnoštvu preko župnih pjevačkih zborova koji će otpjevati po dvije adventske pjesme. Zatim će se čuti i „ Božićno veselanje“ stari način slavljenja Božića i predbožićnog vremena kroz pjesmu, svojstven samo stolačkom kraju. Ovaj svečani koncert i ove će godine najaviti gradska zvona sa zvonika Pastoralno-duhovnog centra Trebinjsko-mrkanske biskupije u Centru grada Stoca. Poslije službenog programa stolački župnik don Rajko Marković zazvat će Božji blagoslov na čitav grad i okupljeni Božji narod, čime će službeno završiti prigodni program. Nakon svečanog blagoslova bit će upriličen vatromet, koji će sigurno obradovati sve nazočne. Zatim će se nastaviti druženje i slavlje svega okupljenoga puka Božjega u gradu na Bregavi.

"Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se u nedjelju u 16 sati pridruže ovom sveopćem slavlju Adventa, Božića i božićnih blagdana, hrvatskog katoličkog puka stolačkoga kraja. Dobro došli!", poručio je župnik don Rajko.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250